İşte pazarların en 'gözde' üç kurbanlığı

Güncelleme Tarihi:

İşte pazarların en gözde üç kurbanlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 14:16

Kurban Bayramı yaklaşıyor... Pazarları takip eden muhabirlerin klasik haber başlığıdır: 'Otomobil fiyatına kurbanlık' ifadesi. Bu yıl da 'gelenek' bozulmadı. Bugün üç ayrı pazardan benzer haberler geldi. Üstelik habere konu 'kahraman'ların herbirinin ismi dahi var: "Osman", "Palandöken" ve "Delibaş"... Fiyatları ise gerçekten otomobil fiyatına. Osman'a 20, Palandöken'e 15, Delibaş için ise 14 bin liralık fiyat biçildi.

Haberin Devamı

İşte, İhlas Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin bugün, İzmir, Eskişehir ve İstanbul'daki pazarlarda geçtikleri üç ayrı kurbanlık haberi:

ŞAMPİYON BOĞA OTOMOBİL FİYATINA SATILDI
İzmir hayvan pazarında, 1 tonun üzerindeki ağırlığıyla dikkat çeken "Delibaş" isimli boğa, ikinci el otomobil fiyatına alıcı buldu. Boğa, 14 bin TL'ye satıldı. Pazar esnafı alıcılara, "Hafta sonu hayvan kalmaz” uyarısında da bulundu.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık pazarlarında da hareketlilik artmaya başladı. İzmir kurban pazarında satılan 1 tonun üzerindeki boğalar ikinci el otomobil fiyatına müşteri buluyor. İzmir’deki hayvan pazarında en çok dikkat çeken ise 1 tonun üzerindeki ağırlığıyla “Delibaş” isimli boğa oldu. Devasa cüssesi ile görenleri şaşırtan “Delibaş”, ikinci el otomobil fiyatına alıcı buldu. Delibaş’ın sahibi Nusret Bolyurt, dev boğanın fiyatını 18 bin TL olarak belirlemişti. Alıcısı çıkan Delibaş yapılan pazarlık sonucu 14 bin TL’ye satıldı.

İşte pazarların en gözde üç kurbanlığı

"Delibaş" için 14 bin TL fiyat belirlendi. Ve bu fiyata da alıcı buldu.

Erzurum Pasinler’den geldiklerini söyleyen satıcı Bolyurt, “49 hayvanın 39’unu sattık. Samsunlu arkadaşım 30 tane getirdi, 1 tane kaldı. Muşlu arkadaşım getirdi birkaç tane kaldı. Bu sene piyasa çok güzeldi. Her sene güzeldi ama bu sene daha güzeldi" dedi.

Haberin Devamı

Pazarın en iri hayvanını sattığını söyleyen Bolyurt, “En güzel, en pahalı hayvanım buydu. 14 bin liraya sattık. Bu hayvan şampiyondur. Tüm çadırların en dolgun en ağır hayvanı budur. Bu hayvanı hep doğal besinlerle besledik, iğne falan yapmadık. Allah ne verdiyse o” diye konuştu.

1 YILLIK EMEKLİ MAAŞINA KURBANLIK
Eskişehir’de hayvan pazarına çıkartılan “Palandöken” isimli tosun, ortalama bir yıllık emekli maaşına tekabül eden fiyatıyla görenlere “Maşallah” dedirtiyor.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar, kurbanlık bulmanın telaşına düştü. Erzurum’dan Eskişehir’deki hayvan pazarına gelen bir besicinin simental cinsi kurbanlığının fiyatını duyan vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Günümüzde ortalama maaş alan emeklinin hemen hemen bir yıllık gelirine tekabül eden 15 bin TL’lik değeriyle adeta dudak uçuklatan kurbanlık ise henüz alıcısını bulamadı. Heybetli görünüşüyle dikkatleri üzerine toplayan kurbanlığı gören vatandaşlar da “Maşallah” demekle yetiniyor.

İşte pazarların en gözde üç kurbanlığı

Erzurum'da yetiştirilen "Palandöken" için sahibi 15 bin liralık fiyat belirledi.
Kurbanlığın sahibi Nihat Eren Sayın, “Palandöken”in tüm dikkatleri üzerine çektiğini ve Eskişehir’de şuan için alıcısının olmadığını söyledi. Sayın, “Bu hayvanın cinsi simental, fiyatına 15 bin TL istiyoruz. Müşterisi Eskişehir’de yok, çıksa çıksa bir kişi çıkar. Başka da çıkacağını zannetmiyorum. Her gelen ben fakirim diyor. Fiyatı bu, ortalama bir araç fiyatına gider. İsmi de “Palandöken” ve 2 yaşında. Bunun illaki müşterisi çıkacak, kime nasipse ona gidecek” dedi.

Haberin Devamı

“GÖRENLER "MAŞALLAH" DEYİP GİDİYOR”
Sayın, kurbanlığı görenlerin “Maşallah” deyip çekip gittiğini de ifade ederek, “Görenler, “Maşallah” deyip çekip gidiyor. Çok güzel diyorlar ama millette para yok, millet biraz parasız. Seçim de yaklaştı siyasiler yine de para vermiyor. Mal pek kalmadı, satışlar iyi” şeklinde konuştu.

İşte pazarların en gözde üç kurbanlığı

TOSUN "OSMAN" 20 BİN LİRAYA SATIŞA ÇIKARILDI
Kastamonu'dan Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul'a getirilen 1300 kilogram ağırlığındaki "Osman" adlı tosun, 20 bin liraya satışa çıkarıldı.

Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Çakıroğlu köyünde besicilik yapan Erdal Namlı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Alibeyköy'deki kurban satış ve kesim yerinde satışa çıkardığı "Simental" cinsi 2 yaşında 1300 kilogram ağırlığındaki tosunu "Osman", büyüklüğüyle dikkati çekiyor.

İşte pazarların en gözde üç kurbanlığı

Bin 300 kilogramlık ağırlığı ile ilk etapta farkedilen "Osman" için 20 bin liralık fiyat belirlendi.

Haberin Devamı

Satış alanındaki tosunların ağırlıkları 400-500 kilogram arasında değişirken, tosun "Osman" heybetiyle onların arasından kolaylıkla fark ediliyor.

"Osman"ın gördüğü ilgiden son derece memnun olan Erdal Namlı, düşünüldüğünün aksine "Osman"ın aşırı beslenmediğini, her besi hayvanında olduğu gibi sabah, öğle ve akşam saatlerinde yemlendiğini söyledi.

Namlı, "Osman"ın iriliğinin tamamen cinsinden kaynaklandığını ve daha önce de büyük tosunlar yetiştirdiğini anlatarak, "Alıcılar gelmeye başladı. Satışından umutluyum. 17, 17,5 bin lira veren var ama ben 20 binden liradan aşağı satmam" dedi.

Erdal Namlı, "Osman"ın normalde çok sinirli bir tosun olduğunu, memleketteki ahırda bile kendisini sevdirmediğini ancak kurban pazarında sürekli insanlarla iç içe olduğu için eskisi kadar asabi davranmadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!