İşte FED'in açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İşte FEDin açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 08:13

FED, faiz kararı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"FED Açık Piyasa Komitesi gösterge faiz oranlarını 0.75 puanlık indirimle 2.25 puana indirme kararı almıştır.

Son gelen veriler ekonomik aktivitenin görünümünün önümüzdeki dönemde zayıflayacağını gösteriyor. Tüketici harcamalarındaki gelişme zayıfladı ve istihdam piyasası durgunlaştı. Finansal piyasalar ciddi bir baskı altında. Kredi koşullarının sıkılaşması ile birlikte emlak sektöründeki geri çekilme önümüzdeki aylarda ekonomik büyüme üzerinde etkili olacağa benziyor.

Enflasyon yükseldi ve enflasyon beklentisine ilişkin bazı göstergeler de yukarı gidiyor. Komite, enflasyondaki artışın önümüzdeki aylarda yavaşlayacağını öngörüyor. Ancak enflasyon görünümü konusundaki belirsizlik artmış durumda. Enflasyon konusundaki gelişmelerin dikkatle izlenmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Bugünkü politika kararları, öncekilerle beraber düşünüldüğünde, piyasadaki likiditeyi de artıran önlemleri kapsayan ılımlı bir büyümeye ve ekonomik aktiviteye yönelik riskleri azaltmaya yardımcı olacak. Buna karşılık büyümeye ilişkin aşağı yönlü riskler varlığını koruyor. Açık Piyasa Komitesi, hem sürdürülebilir büyümeyi hem de fiyat istikrarını eşanlı bir şekilde devam ettirmek için hareket edecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!