Güncelleme Tarihi:
İstinyePark İzmir Projesi’nin, Doğuş ve Orjin Grup’un 2011 yılında ortaklık yapmasıyla başladığını hatırlatan Orjin Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanı Zafer Kurşun, “Projeye karar verdiğimiz tarihlerde bu arsa üzerinde otobüs durakları ile gelişigüzel, plansız ve alt yapısız olarak faaliyet gösteren İzmir’in çevre ilçelerine giden minibüs durakları ve haftada bir kurulan semt pazarı bulunuyordu” dedi.
ŞEHİR PARKI DA VAR
Mimarlarla yapılan analizler sonucunda 42 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde 86 bin metrekare kiralanabilir alana haiz bir alışveriş merkezi ve 160 odalı beş yıldızlı bir otel projesi geliştirildiğini anlatan Zafer Kurşun, şöyle devam etti: “Projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 2 milyar TL’yi bulacak. Proje kapsamında sadece bir AVM ve otel değil, çevresinde yer alan 80 bin metrekare büyüklüğünde arazi şehir parkı olarak düzenlenecek. Proje alanında yer alan 3 bin 559 metrekare büyüklüğündeki akaryakıt istasyonu arsasını 2013 yılında belediye şirketinden 57 milyon TL ye satın alarak park alanına dahil ettik. Projenin hafriyat ve iksa işlerine 2016 yılının ağustos ayında başlandı. İlk temel 2017 yılının temmuz ayında atıldı.”
4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Projenin İzmir’de yaratacağı değere dikkat çeken Orjin Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanı Zafer Yıldırım, şöyle konuştu: “İnşaat aşamasında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanırken, proje faaliyete geçtikten 4 bin kişiye doğrudan, yaklaşık 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanacak. İstinyepark İzmir’de faaliyet gösterecek işletmelerin yılda 1.5 milyar TL ciro ve 150 milyon TL tutarında Katma Değer Vergisi üretmelerini hedefliyoruz. İstinyepark İzmir projesi bölgenin en önemli ekonomik üretim merkezlerinden biri olacak.”
ALIŞVERİŞ TURİZMİNİ DE CANLANDIRACAK
ORJİN Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, projenin alışveriş turizmine yapacağı katkıları ise şöyle anlattılar: “Alışveriş, yeme-içme ve eğlence merkezi olacak. Bölgenin turizmine de önemli bir katkı sağlanacak. Sadece İzmir’in değil, Ege Bölgesi’nin, özellikle İstanbul–İzmir otoyolunun ve Ankara–İzmir Hızlı Tren Projesi’nin tamamlanması ile bölgedeki Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Muğla gibi şehirlerden çok sayıda ziyaretçinin İstinyepark’a gelmesini hedefliyoruz. Lüks markalar ile İstinyepark İzmir’in yabancı turistler için de bir çekim merkezi olacağına inanıyoruz.”
14 milyon ziyaretçi
İSTİNYEPARK İzmir’e yılda 14 milyon ziyaretçi gelmesini hedeflendiğini anlatan Zafer Kurşun, ziyaretçilerin ve şehir halkının trafik sorunu yaşamamaları için düzenlemeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Proje alanında bulunan Mithat Paşa Bulvarı ve Deniz Feneri Sokak üzerinde dal-çık tünelli köprülü kavşakları bedelsiz olarak yaptıklarını anlatan Zafer Kurşun, “Bu sayede araçlar hiçbir trafik ışığına ihtiyaç olmadan İstinyepark’a girip çıkabilecekler, bölgede halihazırda yaşanan trafik sıkışıklığı ise önümüzdeki 50 yıl
için çözümlenmiş olacak” dedi.