Güncelleme Tarihi:
Nilüfer'in Balat Mahallesi'nde bulunan bir özel okul, iddiaya göre, yılbaşından itibaren ağustos aynının sonuna kadar öğrenci kayıt işlemi yaptı. Öğrencilerini geçen yıl da bu okulda okutan veliler, bu yılki kayıt ücretlerini peşin olarak ödedi. Ağustos ayının sonlarına kadar kayıt yapmaya devam eden okul idarecileri, okulların açılmasına 2 hafta kala kayıt yapan velilerle bir toplantı düzenledi. Okul yetkililerinin toplantıda yeterli sayıda öğrencinin kayıt yapmaması yüzünden bu yıl okulun açılmayacağını söylemesi üzerine şok yaşayan veliler, bu yılki kayıt ücretlerinin geri verileceği söylenmesi üzerine bir nebze rahatlayarak, çocuklarına yeni okul bulmak için harekete geçti. Okulların açılmasına 2 hafta kala maddi ve manevi sıkıntılar yaşayan ailelerin bazıları çocuklarını özel okullara yollarken, bazıları yeterli maddiyatın bulunmaması üzerine devlet okuluna kayıt yaptırdı.
Yaşanılan olaylar yüzünden savcılığa ve CİMER’e şikayette bulunan veliler, CİMER ve savcılıktan gelen cevap bildirgesi üzerine yeni bir şok yaşadı. Okulun eğitim-öğretim hayatına sınırlı sayıda öğrenciyle devam ettiği ve okulun halen faal olduğunun yazılması üzerine veliler okul yetkilerine ulaşmaya çalıştı. Ancak hiçbir yetkiliye ulaşamayan yaklaşık 70 veli, suç duyurusunda bulundu. Okul yetkilerine ulaşamayan ve verdikleri kayıt paralarını geri alamayan 15 veli, okula gidip yetkilerle görüşmek isteseler de, okulun kapısına kilit vurulmuş olduğunu gördü.
Velilerle bir araya gelerek yetkili biriyle görüşmek için okula gelen, fakat okulda kimseyi bulamadığını söyleyen Fatma Laleci, “Öğrenci velileri olarak bir araya geldik. İdareciler eğitim öğretim hayatına devam ettiklerini söylüyorlar. Fakat okul kapalı. Hiçbir şekilde içeri giremiyoruz, bütün kapılar kapalı. Biz 2019-2020 eğitim öğretim yılı için okula kayıt yaptırdık ve paralarımızı ödedik.
Toplantı sonrası okul yetkililerinin iyi niyetli olduğu için bir süre bekleyen ve daha sonra muhatap olarak kimseye ulaşamadıklarını söyleyen Nuray Kuşlu, “Yemek firması ve diğer firmalar tarafından icra yoluyla eşyalar içeriden alınmış. Onlara da bir buçuk yıldır ödeme yapılmıyormuş. Biz o günkü toplantıya istinaden iyi niyetli olduğunu düşündük ve ödemelerimiz için bekledik. Fakat daha sonra okulun sahibine hiçbir şekilde ulaşamadık. Biz de ciddi anlamda sıkıntı yaşadık, çocuklarımız okul değiştirmek zorunda kaldı. Aileler olarak biz nakit ödeme yaptık, maddi anlamda çok ciddi sarsıldık. Artık bu işin altında bir iyi niyet olduğunu düşünmüyoruz. Bizim gibi toplam mağdur sayısı 90’a yaklaştı. Yaklaşık 70 kişi savcılığa, milli eğitime ve CİMER’e suç duyurusunda bulundu.