İstanbul'da enflasyon yüzde 1,35 arttı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda enflasyon yüzde 1,35 arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 12:45

İstanbul'da Kasım ayında perakende fiyatlar yüzde 1,35, toptan fiyatlar yüzde 1,08 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını 4 Aralık pazartesi günü açıklayacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından hazırlanan 1995 bazlı geçinme endeksine göre, Kasım ayı itibarıyla son bir yılda İstanbul'da perakende fiyatlar yüzde 10,93, toptan fiyatlar yüzde 7,35 artış gösterdi.

Söz konusu endeksler bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, perakende fiyatlarda yüzde 10,10, toptan fiyatlarda ise yüzde 10,36'lık artış görüldü.

KASIM ENFLASYONU, PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından normalde her ayın 3'ün açıklanan enflasyon rakamları, söz konusu tarihin pazar gününe gelmesi nedeniyle, takip eden ilk iş günü olan 4 Aralık Pazartesi günü duyurulacak. TÜİK, 2005 yılı başından itibaren enflasyon rakamlarını “işgününde” yayımlama kararı almıştı.

Buna göre, her ayın 3'ünde açıklanan fiyat artışlarına ilişkin rakamların, tarihin cumartesi gününe gelmesi halinde bir gün önce, tarihin pazar gününe gelmesi halinde de bir gün sonra açıklanması kararlaştırılmıştı. Bu çerçevede TÜİK enflasyon verilerini, bu yılın Haziran ve Kasım aylarında, 3. günün cumartesi gününe denk gelmesinden dolayı bir gün önce, yani 2 Haziran ve 2 Kasım tarihlerinde açıklamıştı. Aynı şekilde Eylül ayında, 3. günün Pazar gününe denk gelmesi üzerine, fiyat artışına ilişkin enflasyon rakamları 4 Eylül tarihinde yayınlamıştı. Bu arada en son Ekim ayında fiyat artışları TÜFE bazında yüzde 1,27 , ÜFE bazında da yüzde 0,45 olarak gerçekleşmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!