İstanbul sağlık turizmi merkezi olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

İstanbul sağlık turizmi merkezi olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 14:24

Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Beyzade Özkahraman, özellikle son 5 yıl içinde sağlık turizmi konusunda ciddi adımlar atıldığını belirterek, “İstanbul dünya sağlık turizm merkezi olma yolunda ilerliyor” dedi.

Haberin Devamı

Özkahraman; yurtdışından özellikle göz, saç ekimi, estetik, medikal estetik, ortopedi, bel-boyun fıtığı, jinekolojik ve ürolojik operasyonlar ile kulak-burun-boğaz gibi branşlarda tedavi amacıyla çok sayıda hasta geliyor” dedi.

TERSİNE DÖNDÜ ARTIK ABD’DEN HASTA GELİYOR

Özkahraman: “Bugün ABD’de yapılan açık kalp ameliyatının onda bir fiyatına aynı ameliyat ülkemizde yapılabiliyor. Örneğin 150 bin dolar olan ameliyat ülkemizde 15 bin dolara olabiliyor” dedi.

TÜRKİYE İLK 10 ÜLKE ARASINDA

Kaliteli sağlık hizmetini daha uygun fiyatlarla gerçekleştiren Türkiye, sağlık turizminde dünyada ilk 10 ülke arasında geliyor. Ülkemizden artık yurtdışına hasta gitmediği gibi özellikle göz, saç ekimi, estetik, ortopedi, bel-boyun fıtığı, jinekolojik ve ürolojik operasyonlar ile kulak-burun-boğaz gibi branşlarda tedavi amacıyla yurtdışından çok sayıda hasta geliyor.
 
Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Beyzade Özkahraman, özellikle son 5 yıl içinde sağlık turizmi konusunda ciddi adımlar atıldığını belirterek “Sağlık kuruluşları olarak hem sağlık turizminden gelir sağlamak hem de ülkemize döviz girdisi yaparak ülkemizin kalkınmasına destek vermek istiyoruz.
Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye dünyada sağlık turizminde lider konuma gelmeyi hedefliyor. Sağlık turizminin merkezi de İstanbul olarak gösteriliyor” dedi.

Haberin Devamı

Özkahraman, Türkiye’nin sağlık konusunda son 5 yılda ciddi aşama kaydettiğini belirterek “Bundan 20-30 yıl önce Türkiye’de bir insanın biraz ciddi bir hastalığı olduğunda, parası ve olanakları varsa Avrupa’ya giderdi. Daha da varlıklıysa ABD’ye giderdi. Türkiye’de önemli ameliyatlar ve tedaviler yapılamazmış gibi düşünülüyordu. Geçtiğimiz süreç içinde bu koşullar değişti, şimdi ABD’den hasta geliyor” şeklinde bilgi verdi.

Özkahraman, günümüzde Türkiye’den yurtdışına hastaların tedavi için gitmediğini, Türkiye hemen hemen bütün hastalıkların teşhis ve tedavi edilebilir konuma geldiğine dikkat çekti ve kendi hastanelerinin de bu potansiyeli değerlendirmek için yurtdışında ofisler açmayı planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ABD’nin sağlık turizminde birinci sırada, Türkiye’nin de ilk 10 arasında yer aldığını,bu çıtanın giderek yükseldiğini anlatan Özkahraman “Sağlık turizminde Malezya,Hindistan, Kore, Singapur sağlık turizminde iyi ülkeler arasında geliyor. Ülkemizin hedefi ise sağlık turizminde 3-5 yıl içinde dünyada lider ülke olmak” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!