İstanbul Dubai'ye rakip oluyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Dubaiye rakip oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2001 01:56

İstanbul, alışveriş cenneti Dubai'ye rakip olmaya hazırlanıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından 1- 31 Mart 2002 tarihleri arasında İstanbul'da ‘‘İstanbul Shopping Fest'2002’’ adıyla indirimli alışveriş günleri düzenlenecek.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, alışveriş festivalleriyle 2010 yılına kadar İstanbul'a 10 milyon turist getirip, 7.5 milyar dolarlık gelir sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Turizm Bakanlığı'nın ‘‘İstanbul Destinasyon’’ kampanyası çerçevesinde düzenlenecek olan alışveriş festivalinin hedef kitlesi yerli ve yabancı turistler olacak. Alışveriş ve eğlencenin ağırlıklı olması planlanan festivalde, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Taksim, Sultanahmet, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Eminönü, Bağdat Caddesi, Kadıköy, Nişantaşı, Şişli, Beşiktaş, Etiler, Bakırköy ve Laleli öncelikli merkezler olacak. Alışveriş ve eğlencenin ön planda tutulacağı festival sayesinde, turizm ve buna endeksli 30 sektörde iç talebin harekete geçmesi bekleniyor.

Alışveriş festivalinin tanıtımında, Rusya, İsrail, BDT ülkeleri, Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve diğer Avrupa ülkeleri öncelik taşıyacak. Ancak Almanya, İngiltere Fransa, İngiltere ve İtalya da önemli hedef ülkeler arasında.

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım da, İTO araştırmalarının Türkiye'de ekonomik kurtuluşun turizmde olduğunu gösterdiğini hatırlatarak, İstanbul Shopping Fest'in ‘‘Dubai Modeli’’ olarak değil ‘‘İstanbul Modeli’’ olarak ele alınmasını isteyen Yıldırım, ‘‘İstanbul, havrası, kilisesi, camisi ile eşi benzeri olmayan bir şehir. Bu şehri tanıtamıyorsak kabahat bizde’’ dedi. Yıldırım, ‘‘Bundan sonra kimse İstanbul'a iş için gelmesin. İstanbul'a gelenler alışveriş yapmak için, parasını yemeye gelsin’’ dedi.

İTO, Madonna'yı elden kaçırmış

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, ‘‘Madonna'ya düğününü İstanbul'da İTO'nun sponsorluğunda yapması için mektup yazdığını söyledi. Yıldırım, ‘‘Madonna'ya yazdığım mektupta düğününü İstanbul'da yapmayı teklif ettik. Fener Patrikhanesi'nde dini tören, Dolmabahçe Sarayı'nda düğününü yapacaktık. Bundan çok mutlu olduğunu, programını daha önce yaptığını belirtti’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!