İstanbul’da ‘doğu ve batı’nın ötesi tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da ‘doğu ve batı’nın ötesi tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 01:19

YAPI Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, uluslararası politika, ekonomi ve kültür üzerine Avrupa’nın referans yayınlarından biri olan East Global Geopolitics Dergisi işbirliği ile “Doğu ve Batı’nın Ötesi” başlıklı bir panel düzenledi.

Haberin Devamı

Uluslararası olaylara, özellikle Akdeniz, Ortadoğu ve Asya’da yaşanan politik, ekonomik ve kültürel gelişmelere Avrupa’nın bakışını yansıtmayı amaçlayan East Global Geopolitics Dergisi, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın katkılarıyla İstanbul’daki okuyucularıyla buluştu. “Doğu ve Batının Ötesinde” başlığı ile Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde düzenlenen panelin moderatörlüğünü UniCredit Danışma Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Eski Başkanı Ümit Boyner üstlenirken, UniCredit Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Kamu İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Giuseppe Scognamiglio ile Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Profesörü, dış politika yazarı Soli Özel konuşmacı olarak katıldı.
Panelde, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizle birlikte “McDonald’s Barış Teorisi”nin nasıl çürüdüğü tartışılırken, Güney Amerika ve Kuzey Afrika’da etkinliğini giderek artıran Çin’in politikaları da masaya yatırıldı. Ayrıca özellikle kriz sonrası rekabetçiliği yeniden canlandırmak için bir çok ülkenin benimsediği “içsel devalüasyon” politikası da analiz edildi.

Haberin Devamı


Denizbank Sberbank için ‘daimi varlık’

DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş, Sberbank’ın, Denizbank’ı Türkiye’de ‘daimi bir varlık’ olarak gördüğünü belirterek, “Sberbank’ın kesinlikle şu aşamada halka arz gibi bir düşüncesi yok, Çünkü böyle bir banka almış olmaları onları çok memnun ediyor, karlılık ve diğer beklentilerini de fazlasıyla karşılıyorlar” değerlendirmesinden bulundu. Ateş, Türkiye ile Rusya arasında gerek coğrafi yakınlık gerekse de iş bağları göz önüne alındığında iki ülke arasında bir bakıma kader bağları oluştuğunu belirterek, Sberbank’ın Denizbank’ı satın almasının, sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve giderek de politik, çok önemli bir ön adım olduğunu ifade etti.
Ateş, Denizbank’ın bu yılın ilk çeyreğindeki verilerini değerlendirerek, “Yüzde 16’nın üzerinde bir öz varlık karlılığıyla çok başarılı bir ilk çeyrek atlattık. 278 milyon lira net karla sonuçlandırdık bu bizim hedefimizin de üzerinde ve oldukça memnunuz” dedi.
Denizbank’ın önceki hissedarı Dexia’nın, Denizbank’ı 3 milyar 250 milyon dolara alıp, 4.1 milyar dolara sattığını hatırlatan Ateş, “2012’nin son çeyreğinde hisselerimizin tamamını aldılar, 1.5 yıllık sürede
900 milyon dolara yakın bir net kar söz konusu ki bu da satın alma değerinin yüzde 20’sini geçiyor” dedi.

Haberin Devamı


Konutta faizi yüzde 1’in altına indirdi

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kampanyayla konut kredisi faizini yüzde 1’in altına düşürdü. TEB’den yapılan açıklamaya göre, banka kampanya kapsamında faiz oranını 120 ay vadeye kadar yüzde 0.99 olarak uygulanmaya başladı. Bu yeni konut kredisi faiz oranları ile TEB, konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri haline geldi. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Bu kampanya kapsamında tüm müşterilerimize 120 aya kadar yüzde 0,99 faiz oranı sunuyoruz. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada TEB olarak bizim için önemli olan müşterinin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmektir” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!