İstanbul Avrupa’da yaşam kalitesinin en düşük olduğu şehir çıktı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Avrupa’da yaşam kalitesinin en düşük olduğu şehir çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 10:04

Avrupa Komisyonu’nun son raporuna göre Avrupa kentleri arasında İstanbul yaşam kalitesinin en düşük olduğu şehir. 2012 yılına göre İstanbul’da hayatın kalitesi yüzde 14 düşerek yüzde 65’e gerilemiş durumda. 83 kent arasında en düşük yaşam kalitesine sahip olan İstanbul’u İtalya’nın Palermo ve Yunanistan’ın başkenti Atina izliyor.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu yaşam kalitesi 2015 raporunu yayımladı. Rapora göre Avrupa’da yaşadığı şehirden en az mutlu olan insanlar İstanbul’da yaşıyor. İstanbulluların yüzde 65’i oturdukları kentin kalitesinden memnun olurken yüzde 35’i memnun değil.

Toplam 83 şehirde gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre yaşam kalitesi oranı yüzde 80’in altında olan 6 şehir var. Bunlar sondan başlayarak sırasıyla, İstanbul, (%65) Palermo, (%67) Atina, (%67) Greater Athens (Atina ve çevresi) (%71), Napoli (%75), Miskolc (%79)

İstanbul Avrupa’da yaşam kalitesinin en düşük olduğu şehir çıktı

2012 yılında çıkan yaşam kalitesi raporuyla kıyaslandığında en çok Atina’da yaşayan insanların yaşam memnuniyetlerinin arttığı görülüyor.

Haberin Devamı

Atina’da hayatın kalitesinden memnun olanların oranı yüzde 15 artarken en büyük düşüş İstanbul’da gözleniyor. İstanbul’daki yaşam kalitesinden memnun olanların oranı 2015’te 2012’ye göre yüzde 14 azalmış durumda.

Türkiye’de İstanbul’un dışında Ankara, Diyarbakır ve Antalya gibi şehirlerde de yaşam memnuniyeti anketi yapıldı.

Buna göre Antalya’da yaşamından memnun olanların oranı yüzde 92, Diyarbakır’da yüzde 86, Ankara’da yüzde 83 İstanbul’da ise yüzde 65 çıktı.

 

83 şehir arasında yaşam kalitesinden en çok memnun olanlar İsviçre’nin Zürih şehrinde oturuyor. Zürih’te yaşayan insanların yüzde 99’u bu kentte yaşamaktan keyif aldıklarını belirtiyorlar. Zürih’i Aalborg, Vilnius ve Belfast izliyor.

Yaşam kalitesi raporu oluşturulurken yapılan anketlerde güvenlik, eğitim, sağlık ve yeşil alanların kentteki ağırlığı gibi alanlar göz önünde bulunduruluyor.

AVRUPA KOMİSYONU’NUN RAPORUNUN ORİJİNALİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!