Güncelleme Tarihi:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu’na yapılacak 1 milyon metrekare park bölge projelerinin prim yapmasını sağladı. Parka komşu projeler kısa sürede satışlarını ikiye katladı. Yapılaşmanın büyük oranda tamamlandığı ve arsa stokunun sınırlı olduğu bölgede Nef de proje geliştirecek. Şirketin, 117 bin metrekarelik arsası üzerindeki projelerin arsa dahil yatırım bedeli 160 milyon doları geçecek. Yapılacak parkın projeye değer katacağını söyleyen Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “Park projeden önce kent için önemli bir adım. Bölgede yeni konut yok ama ciddi nüfus var” dedi. Timur, Zeytinburnu projelerinin önünde metrobüs durağı, 250 metre mesafede ise metro durağı olduğunu ifade etti. Timur, tasarımı lüks olmaktan çıkardıklarını ve dünyanın önemli tasarımcıları ile çalıştıklarını söyledi.
İSTANBUL’DA 26 ARSASI VAR
Zeytinburnu projesinden sonra Avrupa Yakası’nda bir proje daha gelişirmeye hazırlandıklarını söyleyen Timur, şirket olarak her zaman şehrin içinde proje yapacaklarını belirtti. İstanbul’da 26 arsaları bulunduğunu ifade eden Timur, Aralık ayında planladıkları Kağıthane projelerini ise yoğun talep nedeniyle öne çektiklerini söyledi. Haliç projelerinde bulunan 300’e yakın konut için 17 binin üzerinde kişinin randevu talep ettiğini söyleyen Timur, projede 1+1, 2+1 ve 3+1 birimlerin yer alacağını söyledi. İstanbul dışında proje geliştirmeye sıcak bakan şirket Bodrum üzerinde yoğunlaştı. Timur, “Önümüzdeki dönem sahillerde akılcı projeler yapmak heyecan verici olacak ve biz de Bodrum’daki arsa stokunu kullanacağız” dedi.
50 yılda kentlerin canına okuduk
Nef, kentsel tasarım rehberi oluşturuyor. Kentsel dönüşüm projeleri yapılmadan önce İstanbul için sokak sokak tasarım belgesi hazırlanması gerektiğini söyleyen Timur, yoksa eski gecekondu yerine yeni gecekondular yapılacağını söyledi. ‘Kentli hakkı’ kavramına dikkat çeken Timur, ”Kentli hakkı mülkiyet hakkınınde önünde gelir” dedi. Türkiye’de mahçubiyet yaşatan şehirler olduğunu belirten Timur, “Gelinen noktada şehir plancıların, müteahhitlerin, mimarların ve yerel yönetimin payı var. 50 yılın sonunda canını okuduğumuz kentler ortaya çıktı. Yeni yapılan bitişik konutların kimliği yok. Oysa yanlış olmasına rağmen gecekonduların kimliği vardı” diye konuştu.
gİderler azalacak
Çalışmayı sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ve tüm sektörün hizmetine sunacaklarını belirten Timur, “Rehberle birlikte klima konulacak yerden tutun da, korkuluk disiplinine, hatta tabela boyutuna kadar herşey planlanacak. Doğru iklimlendirme ile giderlerin azaltılması sağlanacak” dedi. Timur, İstanbul ilçelerinden başlanan ve diğer illere de yayılan tasarım rehberinde Şehir Plancısı Faruk Göksu ile çalıştıklarını söyledi. Çalışmayı genişletmek için platform oluşturduklarını belirten Timur, “Türkiye’de 50 senede üçüncü kez kent yapıldı. Dünyada kentleri 200 senelik. Biz işleri 2-3 kat maliyetle yapıyoruz. Oysa işler planlandığı zaman daha ucuz olur” dedi.