İstanbul’a güvendim, Hakkasan’ı getiriyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a güvendim, Hakkasan’ı getiriyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2007 00:00

Ünlü Uzakdoğu restoranı Wagamama’nın yaratıcısı, füzyon restorancılığın en iddialı ismi Alan Yau, onlarca ödül alan Çin füzyon restoranı Hakkasan’ı İstanbul’a da getiriyor. İstanbul’a güvendiği için Hakkasan’ı açacaklarını söyleyen Yau, bu kararda Türk eşinin etkisi olduğunu belirtiyor.

WAGAMAMA gibi tüm dünyada üne kavuşan restoranlar açan Alan Yau, Türk eşininın da etkisiyle İngiltere’de büyük sükse yapan Çin füzyon restoranı Hakkasan’ı İstanbul’a taşıyor. 12 yaşında Hong Kong’tan ayrılıp, İngiltere’ye yerleşen Alan Yau, tüm dünyada fast food (hızlı yemek) çılgınlığının yaşandığı 1990’larda Uzakdoğu mutfağının yeniden tanımlandığı restoran zinciri Wagamama’yı yarattı. Alan Yau, onlarca ödül alan Çin füzyon restoranı Hakkasan ile lüks restorancılıkta zor kazanılacak bir pozisyona geldi. Haziran 2007’de İstanbul’daki Kanyon Alışveriş Merkezi’nde Hakkasan’ı açmaya hazırlanan Yau, İstanbul’a güvendikleri için projeyi başlattıklarını söyledi. Yau, bu kararda Türk karısının etkisi olduğunu da vurguladı.

TÜRK MÜDAVİMLER ÇOK:

İlk Wagamama’yı 1992’de Londra’da açan ve 1998 yılında Wagamama zincirini satan Alan Yau, şu anda sayısı 5’i bulan Tayland mutfağı ağırlıklı Busaba Eathai restoranlarının ilkini 1999’da açtı. Yau, Hong Kong’un yeni alanlarında yaşayan insanlar anlamına gelen ’hakka’ kelimesi ile Japonca çok saygın hitap şekli ’san’ı birleştirerek, 2000 yılında Çin füzyon restoranı Hakkasan’ı açtı. Yılda 250 bin müşteriyi ağırladıklarını anlatan Yau, "İngiltere’de pekçok ünlü ismin sık sık geldiği Hakkasan’ın önemli sayıda Türk müdavimi de var. İstanbul’da restoran açmamızda Türklerin Londra’daki restoranımıza gösterdiği ilginin etkisi çok büyük" dedi.

KARIMIN ETKİSİ DE VAR:

Hakkasan’ın, orta pazar için tasarlanmış, iyi kalitede yemeklerin olduğu, eğlenceli bir restoran olduğuna işaret eden Yau, yemek kalitesi kadar, atmosferin öneminin de yüksek olduğunu kaydetti. Alan Yau, şöyle konuştu: "Uzun yıllardır, Türkiye dahil pekçok ülkeden insanlar Hakkasan’ı İngiltere dışına çıkarmak yönünde yaklaşımlar da bulundu. Unitim şu ana kadar karşılaştığımız en iyi seçenek. Unitim’in sahibi Burç Cemiloğlu bizim devamlı müşterilerimizden. Cemiloğlu, Hakkasan’la ilgili herşeye büyük bir tutkuyla yaklaştı. Konseptimiz için en temelde olmazsa olmaz kalitenin en yüksek seviyesini sunacak bir proje için, yapılacak ortaklıkta Cemiloğlu’nun beklentilerimizi tam anlamıyla karşılayacak bir partner olduğuna karar verdik. Tabii ki karımın İstanbullu olması da bu kararımızda etkili oldu. Özellikle, görüşmelerin ilk safhalarında, iki tarafın da aynı dili konuşup, konuşmadığını anlamakta yardımcı oldu. Geçmişte pekçok kere İstanbul’u ziyaret ettim. İstanbul çok iyi bildiğim bir şehir. Projenin yürüyeceği konusunda güvenim tam."

Yauatca için şu an partner inceliyoruz

DÜNYANIN en ilginç tea house (çay evi) ve restoranları arasında gösterilen pekçok çay çeşidinin bulunduğu sıradışı restoran Yauatca’nın İstanbul’a getirilmesiyle ilgili Alan Yau, "Şu anda potansiyeli değerlendiriyoruz. Muhtemel partnerimize bakıyoruz ancak henüz kesinleşen bir şey yok" dedi. Yau, ocak ayında New York’ta Busaba Eathai, Londra’da da bir Japon restoranı açtıklarını bildirdi.

Başka alanlar için Wagamama’yı sattık

TÜRKİYE’de de büyük ilgi gören Wagamama restoranlarını neden sattıkları yönündeki sorumuzu Alan You şöyle yanıtladı: "Çok büyük farklılıklar ortaya koyan bir çalışmaydı. Ancak farklı pazar segmentinde başka projeler geliştirmek istediğimiz için sattık."

Yemeği sanatla buluşturan dáhi

ALAN Yau, dünyanın önde gelen pekçok dergi ve gazetesi tarafından dünyanın en iyi restorancısı seçildi ve "yemeği sanatla buluşturan dahi" olarak anıldı. Yau’nun bütün restoranları onlarca ödül aldı. Hakkasan Time tarafından en iyi Çin restoranı seçildi; Moet & Chandon Londra restoran ödülünü, Carlton Londra restoran ödülünü pek çok kere aldı. Yauatcha ise Michelin Star dahil pekçok ödülün sahibi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!