İşsizliğin çözümü girişimcilik

Güncelleme Tarihi:

İşsizliğin çözümü girişimcilik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2014 01:16

FATİH Üniversitesi’nin düzenlediği “ICHTE Uluslararası Yükseköğretimde Yönelişler” Kongresi İstanbul’da yapıldı. Dünyanın çeşitli üniversitelerinden 150 rektör, 150 rektör yardımcısı, inovasyon alanında dünyaca ünlü bilim insanları ve girişimcilerin katıldığı kongreye 5 kıtadan konuşmacı geldi.

Haberin Devamı

Dünya Girişimcilik Forumu Başkanı Tuğrul Atamer, işsizliğin panzehirinin girişimcilik olduğuna dikkat çekerek: “Girişimciliğin yaşı yoktur. Girişimcilik eskiden garajlarda filizleniyordu. Şimdilerde internet sayesinde bir çocuk odasında oluyor. Türkiye’de girişimcilik ruhu olmadığını söylemek yanlış olur. Ancak bizdeki girişimcilik kısa vadeli ve para kazanma odaklı girişimcilik. Bunun da ömrü kısa oluyor. Aslında bu, cari açığı açıklayan bir mantalite. ‘Made in Turkey’den, ‘Inovated in Turkey’ pozisyonuna geçemedik.” Hindistan, Brezilya gibi ülkelerin dünya çapında marka yaratmayı başardığını belirten Atamer, Türkiye’nin dünyada ilk 3’e giren bir markası olmadığını dile getirdi. Girişimcilikte başlangıç aşamasında olduğumuzu belirten Atamer, “Önce vizyon, daha sonra maddi destek gerekli. Girişimin ve inovasyonun aynı zamanda iş ve istihdam yarattığını unutmamalıyız” diye konuştu

Haberin Devamı

PARA KAYBETMEKTEN KORKULUYOR

Avrupa Melek Yatırımcılar Derneği başkanı Paulo Andrez, girişimcilerin para kaybet korkusuyla şirket kuramadığını ifade etti. Maddi desteğin girişimciler için en kritik mesele olduğunun altını çizen Andrez, şunları söyledi: “Binlerce girişimci yeni fikirler üretip geliştirebilir. Üniversiteler girişimcilik konusunda kritik öneme sahip. Girişimcilikle ilgili en büyük sıkıntı ‘Ölüm Vadisi’. Yeni fikir akılda oluşur, gelişir. Ancak girişimci maddi kaygılar nedeniyle şirket kurmaktan kaçınır. Birçok iş meleği para kaybı korkusu nedeniyle yatırımdan kaçınır. Hal böyle olunca fikirler ‘Ölüm Vadisi’ne gider.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!