İşsizlere 'Girişmcilik Eğitimi'

Güncelleme Tarihi:

İşsizlere Girişmcilik Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 14:31

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle “İşsizlere Girişimcilik Eğitimi” verilecek.

İŞKUR Kayseri İl Müdürü Rıfat Çetinkaya ve KOSGEB Kayseri İş Geliştirme (İGEM) Müdürü Erdal Çınar imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, aktif işgücü programlarının güçlendirilmesi kapsamında yer alan öncelik alanlarından biri olan “Kişisel Girişimcilik Eğitimi ve Danışmanlığı Verilmesi” faaliyetlerinin, İŞKUR tarafından KOSGEB ile beraber yürütüldüğü belirtildi.

İŞKUR ile KOSGEB'in ortak çalışmaları kapsamında, “İşsizlere Girişimcilik Eğitimi” verileceği ve eğitim sonucunda işletme kuran girişimcilerin, KOSGEB'in yeni girişimci desteğine başvuru hakkı kazanacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Eğitim kapsamında, girişimcilik, iş kurma ve yönetme, iş planı hazırlama, pazarlama planı hazırlama gibi konularda eğitimler verilecek olup, girişimcilerin kuracakları işletmelerin daha uzun ömürlü ve verimli olmalarını sağlamak, karşılaşabilecekleri sorunları önceden tahmin edip ona göre çözüm üretmelerini sağlamak, hatalı iş kurmasını engellemek için gerekli bilgi ve beceriler kazandırmak gibi yararlar sağlanması beklenmektedir. Program sonucunda Türkiye çapında 10 bin kişinin girişimcilik eğitiminden faydalanması öngörülmüştür.”

Açıklamaya göre, eğitimden faydalanabilmek için, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, en az ilköğretim okulu mezunu ya da iş kurmak istenilen alanda geçerli bir sertifika ya da belgeye sahip olmak, kurumca düzenlenen girişimcilik eğitimine daha önce katılmamış olmak, kurmak istediği iş için sermaye ayırabilecek durumda olmak şartları aranacak.

Girişimcilik eğitimi için oluşturulan gruplar en az 10, en fazla 25 kişiden oluşacak. Başvuruların İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğünce alındıktan sonra yapılacak değerlendirmeye göre gruplar oluşturulacak ve kursa yönlendirilmeleri sağlanacak.

Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak, katılım belgesi alan katılımcılar, üretim sektöründe kendi işlerini kurmaları halinde, KOSGEB mevzuatı çerçevesinde “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurma hakkı kazanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!