İspir fasulyesi tescil edildi üretim katlanacak

Güncelleme Tarihi:

İspir fasulyesi tescil edildi üretim katlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

Haberin Devamı

ERZURUM’un İspir ilçesinde yetiştirilen kuru fasulyenin marka olması yolunda önemli adım atıldı. Türk Patent Enstitüsü’nde coğrafi işareti tescillendi. İspir’de paketlenerek ve logolu olarak önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan İspir fasulyesi, böylece korsan satıştan arınacak. İspir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süphan Şahin Feyizoğlu, şöyle konuştu: “Bilimsel ve makineli tarımla İspir fasulyesi yetiştirilecek. Şimdiye kadar yılda 250-300 ton arasındaki üretim 600 tona çıkarılacak. Erzurum’un Karadeniz’e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulye erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla tanınır. Proje sayesinde bilimsel ve makineli tarımla İspir fasulyesi yetiştirilecek. Önce İlçe Tarım Müdürlüğü, fasulye ekilecek alanları belirleyecek. Tescillenen ürünün kalitesine göre yeni ekim alanları oluşturulacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!