İşitme sektörü İstanbul’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

İşitme sektörü İstanbul’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 07:00

Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği (İŞİTBİR) ile İstanbul Odyoloji Derneği iş birliğiyle düzenlenen ve Duymer İşitme Cihazları Merkezi’nin ana sponsoru olduğu 1. İşitme Teknolojileri ve Yapay Zekâ Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sempozyuma Türkiye’den ve yurtdışından 300’den fazla kulak burun boğaz uzmanı hekim, odyometristler, işitme cihazı sektörü üreticileri, Danimarka ve Amerikan menşeili 4 büyük işitme cihazı üreticilerinin bölge koordinatörleri katıldı. Sempozyum’un açılış konuşmasını Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği (İŞİTBİR) Başkanı Av. Salih Baz yaptı.

Sempzoyumda pediatrik grupta dinleme ve öğrenme, sağlıkta yapay zeka, işitsel plastite ve işitme kaybı, işitme cihazlarına otolog ve odyolog yaklaşımları, işitme cihazlarında bulut teknolojileri, işitme kaybında yaşam kalitesini iyileştirme, işitme kaybında tinnutus ve tedavi yaklaşımları konusunda alanında uzman hekim, odyologlar ve katılımcılar görüş alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı

YAPAY ZEKÂ TEKNOLOJİSİ

Bu yıl ilki gerçekleştirilen sempozyumda hekimleri, odyomestrileri ve üreticileri bir araya getirmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Av. Salih Baz, “İşitme cihazlarında yapay zeka teknolojilerinin kullanıcılara sağladığı yararlar uzun süren tartışmalara neden oldu. Sempozyumda, işitme cihazlarının üzerinde bulunan mevcut yapay zeka teknolojilerinin, hastalara ve kullanıcılara sağladığı katkılar, gelişen teknoloji ile birlikte işitme cihazlarının geldiği noktaya dair önemli paylaşımlar yapıldı.

Duymer olarak böyle bir bilgi paylaşımına vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Sempozyumun diğer önemli bir konusu da 3 boyutlu lazer teknolojisi ile hazırlanan işitme cihazları oldu. Türkiye’de sadece Duymer İşitme Cihazları Merkezi’nde uygulanmaya başlanan yeni ve ileri sistem üç boyutlu (3D) işitme cihazı ve kulak kalıbı üretim bandı atölyemizi katılımcılarımıza tanıttık. Bu teknoloji sayesinde hastalarımıza ileri teknoloji işitme cihazlarımızla beraber kişiye özel sıfır hatayla üretimi gerçekleştirilen kalıplar büyük ilgi gördü. Bu sempozyumu geleneksel hale getirip her yıl düzenlemeyi planlıyoruz. Sempozyuma katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!