İşçiler de kendilerini fabrikaya kapattı

Güncelleme Tarihi:

İşçiler de kendilerini fabrikaya kapattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2006 00:11

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kurulu İstanbul Gübre Sanayi A.Ş'de (İGSAŞ) çalışan 217 işçi, fabrikanın kapatılmasına karşı iş yerine kapandı.

Yıldız Entegre Grubu'nca, 2 yıl önce devletten satın alınan ve yaklaşık 8 ay önce üretimi durdurulan İGSAŞ'da işverenin kapatma kararı almasından sonra fabrika önünde eylemlerini sürdüren çalışanlar, sendika ile işveren arasındaki görüşmelerde olumlu sonuç çıkmaması üzerine eylemlerini fabrika içinde sürdürme kararı aldı.

İş yerinden otomobilleriyle çıkan patronlarını alkışlarla protesto eden işçiler, daha sonra fabrika içindeki mekanik atölyesine giderek fabrikaya kapandı.

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, fabrika önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, İGSAŞ'ın kapatılmasının özelleştirmenin bir sonucu olduğunu savundu.

Bugüne kadar özelleştirilen tesislerin yüzde 40'ının İGSAŞ gibi kapandığını veya başka ticari alanlara kaydığını iddia eden Öztaşkın, İGSAŞ'ı alan firmanın gübre üreticisi olmadığının, başka hizmetler için tesisin satın alındığının daha önceden bilindiğini söyledi.

İşveren tarafından zarar ettiği gerekçesiyle kapatılan İGSAŞ'ın Türkiye'nin tek üre fabrikası olduğuna dikkati çeken Öztaşkın, kapatma kararının, çalışanların dışında 600'e yakın bayii ile 300 bine yakın çiftçiyi ilgilendirdiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!