İş tekliflerini değerlendirirken nelere dikkat etmelisiniz?

Güncelleme Tarihi:

İş tekliflerini değerlendirirken nelere dikkat etmelisiniz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 11:00

Kariyer basamaklarını tırmanmanın yolu pek kişi için iş değiştirmek. İşte iş tekliflerini değerlendirirken dikkat etmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Kariyerinize yön verecek ve hayalini kurduğunuz bir işte çalışmak için titiz bir araştırma sürecini geride bıraktınız. İş görüşmelerini de tamamladıktan sonra sıra, tarafınıza yapılan geri dönüşleri değerlendirmeye geliyor. Bu adım da, iş arama süreci gibi titiz ve sağlıklı düşünülerek karar verilmesi gereken bir süreçtir.

Önceliklerinizi Belirleyin

Eğer birden fazla iş görüşmesi yaptıysanız ve başarılı mülakattan sonra işle ilgili diğer detayları görüşmek üzere teklifler aldıysanız, karşınızdaki seçenekleri sizin önceliğinize göre sıralayın. Hangi işi daha çok istediğinize, hangisinde daha mutlu olacağınızı tahmin ettiğinize göre bir liste yaparak önceliklerinizi belirleyin.

Maaş Değerlendirmesi

İş tekliflerinin her birini aldıktan sonra sıralama yaparken sizlere yardımcı olacak önemli noktalardan biri de maaştır. Bu adımı değerlendirmek sanıldığı kadar kolay değildir. Öncelikle geçmiş iş tecrübeleriniz, kariyer planınız, işten beklentiniz, çalışma yoğunluğunuz ve temponuz maaş önerisi ile orantılı olarak düşünülmelidir. Maaşla ilgili bulunduğunuz şehri, çalışacağınız sektörü ve çevrenizdeki maaş oranlarını da göz önünde bulundurmalısınız.

Haberin Devamı

Çalışma Ortamı

Bir işi kabul ettiğiniz zaman hayatınızın büyük bir kısmının burada geçeceğini unutmayın. Çalışma ortamı, ofis imkanları gibi noktaları iş görüşmesi esnasında da gözden geçirin. Teklif sonrasında çalışacağınız ortamın, size sağladığı imkanları ve avantajları değerlendirin.

Kurumsallık

Birden fazla iş teklifi ile karşı karşıyaysanız eleme yaparken şirketlerin kurumsallığını değerlendirin. Kariyerinize sağlam adımlarla devam etmek istiyorsanız, işe alım sürecinden, teklif ve diğer adımlara kadar her türlü noktaya dikkat etmeli ve firmanın kurumsal davranışları olup olmadığını belirlemelisiniz.

İşe Olan Uzaklık

İş yerinin evinize uzaklığı ya da yakınlığı da teklif değerlendirmede önemli. Özellikle büyükşehirlerde yaşıyorsanız ulaşım, trafik, zaman kaybı gibi noktaların ne anlama geldiğini biliyorsunuzdur. Dolayısıyla size daha yakın olan bir işi seçmek, avantajlı olmanızı sağlayabilir. İşe gidiş ve işten dönüş süreci, en az çalışma kadar yorucu olabiliyor.

Haberin Devamı

Üstleriniz ve İş Arkadaşlarınız

Görüşme esnasında patronunuzla temas halinde olabilirsiniz. Bunun yanı sıra iş arkadaşlarınızı gözlemleme imkanınız da olabilir. Değerlendirme sürecinde bu etkenleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Çünkü işle birlikte bu kişiler de hayatınızın bir parçası haline gelir.

BAKMADAN GEÇME!