Güncelleme Tarihi:
Sürdürülebilirlik alanında kanaat önderlerini ve iş dünyası temsilcilerini buluşturan zirvede bu yıl, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ tartışıldı.
17 KÜRESEL HEDEF
Zirvede konuşan Türkiye’den Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Unilever Türkiye Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, şu değerlendirmeleri yaptı: “Eylül 2015’de BM Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH), dünyanın kalkınma önceliklerinin yeniden şekillenmesini ve tüm paydaş gruplarının katılımını sağladı. Belirlenen 17 küresel hedefin gerçekleştirilmesi için iş dünyası, küresel problemlerin aşılmasında artık destek veren değil çözümlerin merkezindeki aktörlerden biri olarak görülüyor. Dünyanın önde gelen iş dünyası liderlerinin izlediği Liderler Zirvesi 2016, yoksulluğun sona erdirilmesi, gençlerin istihdama katılımı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barışın desteklenmesi gibi konular başta olmak üzere küresel sorunlarda iş dünyasının ödevlerini belirledi.”
ÇALIŞMALAR HIZLANDI
Global Compact Türkiye olarak iş dünyasında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeye devam edeceklerini belirten Mustafa Seçkin, “UN Global Compact’in ve ulusal ağlarının sahip olduğu küresel-ulusal bütünleşik yapı, hedefleri hayata geçirmek için bu platformun doğru adres olduğunu gösteriyor. Dünyanın kalkınma gündemine Türkiye’den kendi payımıza düşen katkıyı vermek adına Türk iş dünyasında evrensel ilkelere bağlı faaliyet sürdüren daha fazla kurumu aramızda görmeyi diliyoruz” dedi.
100 ülkeden 1000 CEO
UN Global Compact ve Accenture ortaklığında 100’den fazla ülkede 1000’in üzerinde CEO ile gerçekleştirilen sürdürülebilirlik temelli “CEO Araştırması” sonuçları zirve kapsamında paylaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre CEO’ların;
Yüzde 70’i küresel hedeflerin sürdürülebilirlik çalışmaları için net bir çerçeve sağladığına inanıyor.
Yüzde 49’u iş dünyasının küresel hedeflerin gerçekleşmesinde en önemli aktör olduğuna inanıyor.
Yüzde 88’i sürdürülebilirlik konularının finansal piyasalarla daha fazla bütünleşmesinin, ilerleme kaydetmede önemine inanıyor.
Yüzde 84’ü küresel hedefleri barındıran ulusal eylem planlarında devletlerle daha fazla ulusal işbirliği çağrısı yapıyor.