İş dünyası ‘birlik ruhu’ için buluştu

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası ‘birlik ruhu’ için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 00:00

Türk iş dünyası Gaziantep’te buluştu. Ancak bu kez gündemlerinde yatırım değil terör vardı.

Haberin Devamı

Çiftçilerden, işverenlere,  sendikalardan, mali müşavirlere kadar ekonominin tüm alanlarını temsil eden 16 sivil toplum örgütünün başkanlarının programı öğle saatlerinde başladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, , TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu heyet Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i ziyaret etti. Acılı ailelerle görüşen, olay yerindeki esnaf ve polis merkezini ziyaret eden heyet adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir basın açıklamasında bulundu.  “Tüm vatandaşlarımız bilmeli ki, bu hain saldırı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır” diyen Hisarcıklıoğlu,  “Bu vahim olayın tek hedefi, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Ama bu kirli oyunları, her zaman milletimizin asaleti, vakarı ve feraseti bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimiz olmuştur.
Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler de bilmelidir ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Bu hesapları yapanlar bilsin ki, milletimiz tüm unsurlarıyla bir bütündür ve hiçbir hesap bu bütünlüğü bozamayacak” dedi.

Haberin Devamı

Tezgâhın farkındayız

Hazırlanan tezgâhın, herkesin farkında olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Gaziantep oyuna gelmedi. Burada baltayı taşa vurdular.  Bu millet bu oyuna gelmez.  Lanetliyoruz...Bu olayları gerçekleştirenler ne bu dünyada ne öbür tarafta rahat edemeyecek. İnsanların gözlerine bakma cesareti olmayan birileri, bu ülkenin geleceğine bakıp korkuyorlar. Bu tür eylemlerle, birlik ve beraberliğimizi zedeleyeceklerini zannediyorlar. Bu hain eylemler milletimizi birbirine düşürmek şöyle dursun; aramızdaki kardeşlik ruhunu daha da canlandıracak. Şimdi birbirimizi daha çok sevecek, bu ülkenin insanları için her zamankinden daha çok çalışacağız” dedi.

Antep ruhunu hâkim kılın

Başta siyaset kurumu olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara hassasiyetle hareket etme çağrısında bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu konu üzerinden hiçbir çıkar hesabı yapılamaz. Liderlerin Gaziantep’teki birlik ve beraberlik görüntüsü, bu zor günlerde insanımızın ülkenin en büyük umudu oldu. İşte Türkiye’nin dostlarının sevindiren, düşmanlarını üzen tablo, bu birlik tablosudur. Şimdi bu resmi, tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu yaşatmak zorundayız. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün birlikte düşünme, çalışma, hareket etme günüdür.  Gün, bir olma, iri olma, diri olma günüdür” şeklinde mesaj verdi.

Haberin Devamı

Kravatlar ay-yıldızlıydı

GAZİANTEPLİ işadamları ve milletvekilleri heyet üyelerini ay-yıldızlı kıravatlarla karşıladı. Basının da yoğun ilgi gösterdiği ziyarette, yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Heyet üyeleri patlamanın olduğu sokakta tüm esnafı ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırının merkezindeki karakol da heyetin “geçmiş olsun” ziyaretleri arasındaydı. Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, “Kimse düğününü derneğini iptal etmesin, o zaman terörün ekmeğine yağ sürmüş oluruz” dedi.

Kimler katıldı

HEYETE, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz ve BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!