Güncelleme Tarihi:
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, altın bankacılığında son yıllarda çok ciddi ilerleme kaydedildiğini belirterek, “2004 yılında 32 sayılı kararda yapılan değişiklikle bankalara kıymetli maden mevduatı açabilme yetkisi verilmiş olmakla birlikte son yıllardaki gelişmelerle altın bankacılığı hızlı bir yükseliş trendine girdi. BDDK verilerine göre, toplam altın mevduatı büyüklüğü son 1 yılda 3,1 milyar TL’den 13,6 milyar TL’ye yükselmiştir” dedi.
Altın bankacılığına olan ilgiye paralel olarak müşterileri için farklı altın ürünleri geliştirdiklerini belirten Erdal Aral, altın mevduat hesabı, yatırım hesabı, B Tipi altın fonu, anapara korumalı fon gibi alternatifler sunduklarını söyledi.
“Altını evde saklamak riskli"
İş Bankası’nın İstanbul Altın Rafinerisi ile imzaladığı protokol çerçevesinde uygulamaya başladığı “Altın Buluşmaları” kampanyası hakkında bilgi veren Erdal Aral şunları kaydetti: “Altın ülkemizin geleneksel yatırım araçlarından biridir. Uzun vadede yatırımcısını risklerden koruduğu için yatırım aracı olarak güvenli liman özelliğini hiç kaybetmemiştir. Ancak altını evde saklamak ve korumak oldukça riskleri de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle altına yatırım yapmak isteyenleri altınlarını İş Bankası güvencesiyle saklamaya ve yatırım yapmaya davet ediyoruz”.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, “Altın Buluşmaları” düzenlenen şubelere başvuran kişilerin altınlarının 995/1000 saflıktaki gram karşılığının şubelerde bulunan İstanbul Altın Rafinerisi eksperleri tarafından belirleneceğini belirterek, “Belirlenen gramajda altın, vadesiz altın mevduat hesabında gram altın cinsinden güvenle saklanabilecek. İsteyenler ayrıca vadeli altın mevduat hesabı açtırarak mevcut altınlarının üzerine gram altın kazanabilecek” dedi.