İş adamlarının büyük ikramiye hayali

Güncelleme Tarihi:

İş adamlarının büyük ikramiye hayali
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 11:17

Belki çıkar” umuduyla alınan Milli Piyangonun 25 milyon YTL'lik yılbaşı çekilişindeki büyük ikramiyesi, hemen herkesin hayallerini süslüyor.

“Daha iyi ev, araba gibi umutlarla bilet alanlar olduğu kadar, kimi de sadece kendisini değil çocuğuna iyi bir iş yeri açma ve gelecek oluşturmak, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak dileğiyle şansını deniyor.

İş adamları ise büyük ikramiyenin kendilerine çıkması halinde “kriz ortamı”nı da dikkate alarak, “her şeye rağmen yatırım” yapmayı düşlüyor.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Celal Beysel, büyük ikramiyenin kendisine çıkması durumunda şirketini büyütmek için yeni yatırımlar yapacağını söyledi.

Kriz ortamlarının geçici olduğunu ve 2009'un atlatılması halinde hemen herkesin 2001'de olduğu gibi yaşanılan sıkıntıyı çok çabuk unutacağını anlatan Beysel, “Bundan dolayı büyük ikramiyeyi yatırım alanında değerlendirerek ülkenin üretimine katkı sağlamaya devam ederim” dedi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Bülent Aymen ise 25 yıldır her yıl bilet aldığını ve bugüne kadar amortiden başka ikramiye kazanmadığını söyledi.

Yeni yılda ikramiyenin kendisine çıkması halinde faaliyet gösterdiği sektörle ilgili yatırım yapacağını anlatan Aymen, “Türkiye'de yatırım yapmaktan vazgeçmem” diye konuştu.

Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Timur Erk de “Reel sektördeki ara eleman açığının giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına Meslek Yüksekokulu yaptırması için şartlı bağış yaparım. Bakanlıktan belirlediğimiz hangi branşta ara insan gücüne ihtiyaç varsa paranın o alanlarda değerlendirilmesini isterim” dedi.

ADASO BAŞKANI ÖZGÜMÜŞ

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş de sanayiciliğin ve girişimciliğin kanlarına işlediğini belirterek, şunları kaydetti:
“Girişimcilik kanımızda dolaşan bir virüs. Biz, üretip, ihracat yaptıkça ve ülkeye döviz kazandırdıkça, özellikle de istihdam yaratığımızda çok mutlu olan insanlarız. İkramiyenin büyük kısmını gelecekte uluslararası alanda rekabetçi olacağımız ve ihracat şansı bulunan sektörlerde yeniden yatırıma dönüştürürüm.”

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş ise hizmet verdiği havacılık sektörüne yatırım yaparak değerlendireceğini ifade ederek, “Yeni uçak alıp, bu sektörde üretim yapıp istihdam yaratmaya devam ederim” dedi.

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça da Türkiye'de çok sayıda işsiz bulunduğunu, bu nedenle yeni iş sahaları açmak için değerlendireceğini ifade etti. Onatça, “Büyük ikramiyeyi kesinlikle bankada bırakmam, üretim yapıp ülkemin gelişmesi için katkı sağlarım” diye konuştu.

HATAYLI İŞ ADAMLARI

Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, yılbaşı özel çekilişi için bilet alacağını ve bunu kriz ortamında en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi.

Büyük ikramiyenin çıkması durumunda fiyatları giderek düşen gayrimenkule yatırım yapabileceğini ifade eden Kuseyri, bunun çok iyi bir yatırım aracı olabileceğini, böylece krizin fırsata dönüştürülebileceğini kaydetti.

Çekilişle ihtiyaç sahibi birine büyük ikramiyenin çıkmasını umut ettiğini vurgulayan Kuseyri, “Bana çıkması durumunda öncelikle gayrimenkul satın alırım. Geri kalanın bir kısmını yardım kuruluşlarına veririm ve belli bir miktarını da bankada değerlendirim. Bu tür kriz ortamlarında paramı en iyi şekilde kullanmaya çalışırım” diye konuştu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ise “talih kuşu”nun eline konması durumunda paranın büyük çoğunluğunu eğitim, kalanını da yeni istihdam alanları oluşturmak için kullanabileceğini söyledi. Kentte iş arayanlar için çok fazla bir seçeneğin bulunmadığını belirten Çinçin, ikramiyeyi bu şekilde değerlendirebileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!