A.A.
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 14:36
Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, kriz ortamında inovasyona yatırım yapan firmaların kazançlı çıkacağını kaydetti.
Türk Ekonomi Bankası (TEB), “TEB İnovasyon Kültürü Oluşturuyor” başlıklı raporla, araştırma ve danışmanlık şirketi Garner tarafından “örnek çalışma” olarak gösterildi.
TEB Genel Müdürü Varol Civil, The Marmara Otel'de konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bugünlerde kaygılı, sisli, puslu dünyanın dışında, güzel şeylerin de olduğunu ifade ederek, böyle zamanlarda geleceğe yönelik çalışmalar yapmanın önemine işaret etti.
TEB'in BNP Paribas ile ortaklık kurduğundan bu yana, yeni bir bankacılık anlayışıyla önemli büyümeler gerçekleştirdiğini belirten Civil, bu kadar kısa süre içinde
KOBİ segmentinde önemli yer edindiklerini söyledi.
Bu başarılarında yenilikçilik ve takım kültürü oluşturmanın önemli rolü olduğunu anlatan Civil, bireysel bankacılık alanında da önemli yenilikler yaptıklarını hatırlattı.
TEB insan kaynakları bölümünün önderliğinde inovasyon komitesi kurduklarını, bütün personel arasında inovasyon kültürü yarattıklarını belirten
Civil, “Sloganımız 'icat çıkar' idi. Bugün memnuniyetle görüyorum ki bankamızın içindeki pek çok arkadaşımız icat çıkarmayı gururla yapabiliyor” dedi.
TEB'in oluşturduğu “Akıl Fikir Kampüsü” ile üniversite öğrencilerine ulaştığını, “Akıl Fikir Buluşması” ile ise finansal sektöre yönelik ürün ve fikirleri topladıklarını anlatan Civil, şunları söyledi:
“En düşük masrafla bankamıza yeni ürünler kazandırdık. Gençlerimizin, üniversite öğrencilerimizin, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın tüm fikirlerini alacağımız çeşitli platformları yaratarak önemli bir inovasyon kültürü oluşturduk. Bütün bunlar bizi gururlandıran bir noktaya getirdi. Dünyanın önde gelen danışmanlık kuruluşu Gartner, bankamızdaki inovasyon çalışmalarını inceledi, bir rapor hazırladı ve raporu yayımlamaya değer görerek tüm dünya ile paylaştı. TEB bugüne kadar Gartner'in raporuna giren ilk banka oldu. Bunun önemi şu; yurt dışındaki bu tür önemli şirketlerin raporlarına öyle rastgele herhangi bir olay girmez.”
“TÜRK BANKASI OLARAK BÖYLE BİR OLAY BİZİ HEYECANLANDIRIYOR”Türk bankası olarak Gartner'in raporunda olmayı önemsediklerini ifade eden Civil, “Dünya üzerindeki teknoloji yatırımları Gartner'in danışmanlığında gerçekleştiriliyor. Bugün Gartner'in raporlarında inovasyon ve banka kelimeleriyle arama yaptığınızda karşınıza çıkan örneklerden biri de TEB. Yenilikçi ve yaratıcı olmanın önem kazandığı bir çağda bir Türk bankacısı olarak böyle bir olay bizi gerçekten heyecanlandırıyor” diye konuştu.
“TEB Akıl Fikir Buluşması”nı geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Civil, bu yıl 14 Nisan 2009'da gerçekleştirilecek buluşmanın başlığının ise “Zor Zamanları İnovasyonla Aşmak” olduğunu bildirdi.
Civil, günümüzde rekabet koşullarının değişerek zorlaştığını, küresel bir belirsizlik ortamı olduğunu ifade ederek, “Kriz ortamında inovasyona yatırım yapmak, firmaların gelecekte kazananlar arasında yer almasını sağlayacaktır. Rekabette öne çıkabilmek için inovasyona yatırım yapmak büyük önem taşımaktadır. İnovasyon konusunda akıllı ve verimli uygulamalarla, yenilikçi fikirlerle sağlanacak tasarruflar inovasyonu bir yatırım aracı haline dönüştürecektir” diye konuştu.
“TEB, TEPEDEN TIRNAĞA HERKESE İMKAN SAĞLIYOR”Gartner Danışmanı Alistair Newton ise bankacılık sektörünün inovasyonun en az görüldüğü sektör olduğunu hatırlatarak, TEB'in çalışmalarının önemine işaret etti.
Newton, Gartner'in “en iyi örnek” seçiminde ve “vaka analizi” yayınlama konusunda çok seçici olduğunu belirterek, raporların 3 ayrı aşamadan ve kontrolden geçtikten sonra yayınlandığını söyledi.
TEB'in inovasyon konusunda tepeden tırnağa herkese imkan sağladığını, bunun da önemli bir iş olduğunu dile getiren Newton, Gartner'in ancak müşterilerin bilmek isteyeceği vakaları ele aldığını, TEB'in inovasyon çalışmalarının da ilgi göreceğini söyledi.
TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş ise TEB'deki inovasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Altıntaş, TEB bünyesinde kurulan inovasyon portalına iki yılda 24 bin inovasyon ve iyileştirme önerisi önerisi geldiğini, bunlardan bin 237 projenin uygun bulunduğunu, 162 projenin hayata geçtiğini, 200 proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini, fikirleriyle de 308 TEB çalışanının ödül kazandığını söyledi.