Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 00:00
TEB’in çalışanları ve müşterileri için düzenlediği "Zor zamanları inovasyonla aşmak" konulu "TEB Akıl Fikir Buluşması"nda konuşan TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, "Yerinizi, kulvarınızı değiştirmek istiyorsanız yeni bir şeyler yapmak zorundasınız" dedi.
Canevi, aldıkları mesafenin çok önemli olduğuna inandığını ifade ederek, "2012 yılında sektördeki yerimizi çok daha iyi bir yere getirme potansiyeliyle, yolumuza da devam ediyoruz" diye konuştu. TEB Genel Müdürü Varol Civil de, inovasyonun özellikle türbülans zamanlarında gerekli bir şey olduğunu belirterek, kriz zamanlarında birlikte olmak ve türbülansı birlikte aşmak gerektiğine dikkat çekti.
Motive edici olmalı
Türkiye’nin bu kez panik yapmadığını, geçmiş yıllarda yaşadığı kendi krizlerinden tecrübeleri bulunduğunu hatırlatan Civil, şöyle konuştu: "Türkiye bu krizde en sağlam bankacılık sektörlerinden birine sahip. Türkiye diğer ülkelere göre bu durumu aşabilecek esnekliğe sahip. Esasında krizin ve türbülansın tanımı dışında, geleceğe yönelik çok şeyi de değiştirecek."
Çin Enstitüsü kurulmalı
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ultav ise inovasyonun etkinlik haline gelmesinin önemine işaret ederek, bu konudaki 3 boyutu şöyle sıraladı: "Topluma mal edilmesi ve doğru analizlerle işe hız ve kitle kazandıracak güce erişme sürecine doğru girebilmek önemli. Özgür düşüncenin hakim kılınması ve gençlerin hızlı bir şekilde karar mekanizmalarında üst noktalara doğru itilmesi gerekiyor. Çinliler tüketici elektroniğinde yılda 300 model yaparken, Türk firmaları 3 bin model yapıyorlar. Bu sayede Avrupa’daki çok segmentli pazara doğru hizmetler verebiliyorlar. Türkiye’de Çin Enstitüsü kurulmasında fayda var."