Güncelleme Tarihi:
Makyol’un 2009 yılında yapımını 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle üstlendiği Kaş Marina’nın mayıs ayında açılması planlanıyor. Denizde 472, karada 160 tekne kapasitesine sahip olan Kaş Marina’da deniz uçakları ve helikopterlerin iniş yapabilmesi için pist de bulunacak. Makyol Turizm Grup Başkanı Göktuğ Özdemir, Kaş Marina için İngiliz, Amerikan ve Yunan firmalardan teklifler aldıklarını ancak tercihlerini işletmeci ortaktan yana kullanmak istediklerini belirterek, Setur ile yüzde 50-50 ortaklıkla yatırım ve işletmeyi paylaşacaklarını söyledi.
Akdeniz’de yeni rota olacak
Kaş Marina’nın inşaatının tamamlanma aşamasında olduğunu ifade eden Göktuğ Özdemir, Kaş’ın bu yatırım ile yeniden çekim merkezi haline geleceğini ve bölgenin canlanacağını belirterek, marina sadece sosyal hayatı değil yaratacağı istihdam olanakları ile bölge ekonomisini de hareketlendireceğini kaydetti. 3 bin 900 tekne kapasitesiyle Türkiye’de yüzde 28 paya sahip olan Setur’un Genel Müdürü Üstün Özbey de, “Kaş Marina’yı Akdeniz sahilinde yeni rotaları belirleyecek olan denizciler için kapı olarak görmek gerekiyor. Akdeniz’de seyreden yatçıları Türkiye’ye çekmeyi hedefliyoruz. Akdeniz’in prestijli ve güvenilir yat limanlarından biri olacağız” diye konuştu.
Mega yatlara da hizmet
70 dönüm üzerinde inşa edilen Kaş Marina’nın 472 denizde, 160 da teknede olmak üzere toplam 632 tekne kapasitesi bulunuyor. 7 adet yüzer iskele ve 1 adet de dalgakıranın yer aldığı marina, süper ve mega yatlara da hizmet verebilecek. Kaş Marina’da bulunan heliport sayesinde helikopter veya Setair’in deniz uçağı hizmetiyle de marinaya ulaşım sağlanacak. Deniz uçağı hizmetinin Setur’un tüm marinalarında uygulanmaya başlanacağını ifade eden Üstün Özbey, deniz uçağının 8 kişilik olduğunu ve ücretinin 2 bin dolar olduğunu ifade ederek, bunun pahalı bir hizmet olmadığını vurguladı.