IMF-DB toplantıları 15 Eylül'de

Güncelleme Tarihi:

IMF-DB toplantıları 15 Eylülde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2006 11:29

Singapur'da, 15-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Grubunun Yıllık Guvernörler toplantılarında, Türkiye'yi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan başkanlığındaki heyet temsil edecek.

Babacan, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yetkililerinin de yer alacağı Singapur'daki zirvede, çok sayıda toplantıya girerek ikili görüşmelerde bulunacak.
Babacan, IMF'nin ve Dünya Bankasının küresel politikalarının belirlendiği Uluslararası Parasal ve Mali Komite ile Kalkınma Komitesi toplantılarına katılacak.

RATO VE WOLFOWITZ İLE GÖRÜŞME

Ali Babacan, Singapur'da, IMF Başkanı Rodrigo De Rato, Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, uluslararası ilişkilerden sorumlu ABD Hazine bakan yardımcısı Timothy D. Adams, Irak Maliye Bakanı Jabr Al-Zubaidy, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Raphael Alomar ile resmi görüşmelerde bulunacak.
Merrill Lynch tarafından düzenlenen bir konferansın açılış konuşmasını yapacak olan Babacan, JP Morgan, Lehman Brothers, Morgan Stanley ve Credit Suisse tarafından tertip edilen Türkiye konulu yatırımcı konferanslarına katılacak.
Babacan, temasları çerçevesinde, Uluslararası Finans Enstitüsü ve Bretton Woods Komitesi tarafından tertip edilen toplantılara da katılacak.

TÜRKİYE'DE YATIRIM İMKANLARI

Singapur'daki yıllık toplantılar çerçevesinde, IMF-Dünya Bankası tarafından düzenlenen seminerler kapsamı içindeki “Avrupa Birliği Projesi Nereye Gidiyor” konulu panele konuşmacı olarak katılacak olan Babacan, Singapur rezervlerini yöneten Singapur Yatırım Kurumu ile de Türkiye'deki yatırım imkanları konusunda bir toplantı gerçekleştirecek.

2009 ZİRVESİ İSTANBUL'DA YAPILACAK

Babacan, Singapur temasları sırasında 2009 Yılı IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarının İstanbul'da yapılması kararının ardından IMF ve Dünya Bankası Başkanları ile bir mutabakat zaptı da imzalayacak.
2009 yılındaki IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantıları İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Bu temasların yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, uluslararası finans kuruluşlarının ve bankaların üst düzey temsilcileri ile de görüşmelerde bulunacak.

IMF-DÜNYA BANKASI REFORMLARI

Singapur'daki toplantılarda, IMF ve Dünya Bankasının, 21. yüzyılın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak gerçekleştirecekleri orta vadeli reform planı ele alınacak. Reform planı, IMF ve Dünya Bankasının, küresel ekonomik konulara daha hızlı ve etkin müdahalede bulunabilmesini, ayrıca Türkiye gibi ekonomik gelişme içindeki ülkelere, IMF ve Dünya Bankası içinde daha çok oy hakkı verilmesini amaçlıyor.

IMF'nin, Türkiye, Güney Kore, Çin ve Meksika'nın kotalarının ve oy haklarının artırılmasına ilişkin kararının da, Singapur'daki yıllık toplantılarda onaylanması bekleniyor. Yıllık toplantılarda, Asya ekonomilerindeki yükseliş, küresel yükselen piyasalar, iyi yönetişim ve yolsuzluk, yatırım ortamı, enerji güvenliği, 21.altyapı yatırımları, bölgesel ekonomik-mali entegrasyonlar, teknoloji ve yenilik konuları da ele alınacak.

Öte yandan, Singapur'daki IMF-Dünya Bankası toplantılarının logosu olarak seçilen “tomurcuk”, Singapur'un yaşam gücünü temsil ediyor. Tomurcuk ayrıca, Singapur'un küresel ekonomideki büyüme potansiyelinin de bir işareti olarak gösteriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!