iMac ile iPod’u yarattı Kraliyet nişanını aldı

Güncelleme Tarihi:

iMac ile iPod’u yarattı Kraliyet nişanını aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Endrüstiyel tasarımda devrim yaratan isim olarak tanınan Jonathan Ive, Kraliyet Ailesi’nin önemli ünvanlarından biri olan Cammander Bagde of Empire nişanı aldı. iMac ve iPod gibi çok satan ürünlerinin tasarımcısı olan Ive’in bu nişanı alması Apple’lı da gururlandırdı.

APPLE’ın iMac ve İPod gibi çok satan ürünlerini tasarlayan Jonathan Ive, Britanya İmparatorluğu’nun en önemli şeref ünvanlarından birisi olan ‘Commander Badge of Empire’ (CBE-komutan) nişanını aldı. Kraliyet Ailesi tarafından 4 Haziran 1917’de tesis edilen CBE nişanı, Britanya’da en yüksek değere sahip ünvanlar arasında 3’üncü sırada bulunuyor. CBE nişanının üzerinde sadece iki adet şovalyelik nişanı yer alıyor.

DEVRİM YARATAN İSİM: Londra’da 1967’de doğan ve 13 yıldır Apple’da çalışan Ive, ‘Endüstriyel ürünler tasarımında devrim yaratan isim’ olarak tanınıyor. Apple’ın efsanevi kurucu başkanı Steve Jobs’un 1997 yılında daha önce uzaklaştırıldığı görevine geri dönmesinin ardından etkili tasarımlar yapmaya başlayan Ive, bilgisayar dünyasında çığır açan iMac’i 1998 yılında tasarlamıştı. Ive, iMac’in ardından ardından; ibook, PowerMac, PowerBook, McMini ve son olarak iPod gibi dijital dünyada devrim yaratan ve çok satan ürünlerin tasarımını yapmıştı.

BOL ÖDÜLLÜ TASARIMCI: Jonathan Ive’in CBE madalyası almasının ardından Apple yönetimi bir açıklama yaptı. Apple’dan yapılan açıklamada, ‘Ive’nin bu prestijli ödülü almasından dolayı çok gururluyuz’ denildi. Ive’ın yarattığı iPod, Apple’ın son 9 yılın en mali sonuçlarını yakalamasını sağlamış, iPod satışları 2005 yılının son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 500 artmıştı. Dünyanın en iyi sanayi tasarımcılarından birisi olarak kabul edilen Ive, Tasarım Müzesi tarafından verilen ‘Dünya’nın En İyi Sanayi Tasarımcısı’ ödülünü 2002 ve 2003 yıllarında arka arkaya 2 kez almış, 2004 yılında da bu ödülü veren Juride yer almıştı. Jonathan Ive son olarak, İngiliz Gazetesi Sunday Times tarafından İngiltere’nin en etkili isimleri arasında seçilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!