İki önemli isimden kredi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İki önemli isimden kredi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 12:23

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, son dönemde gündeme oturan BDDK'nın kredi kullanımına yönelik olarak yapılan düzenlemede hukuka aykırı bir uygulama olmadığını söyledi. Kemal Derviş ise ekonomiyi düzenleyenlerin tarafsız olması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Monaco’daki Dünya Politik Forumu Toplantıları’na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Kemal Derviş de katıldı. İkili son günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na yönelen kredi kullanımına yönelik eleştirileri değerlendirdi.

BDDK, Kuveyt Türk'ün Dicle Elektrik'in özelleştirilmesinde kullanılan kredinin uygunluğu ile ilgili tartışmaların odağında yer alıyordu. Çeşitli kesimlerin eleştirileri üzerine bir açıklama yapan BDDK, "kanun koyucunun kısıtlamadığı bir uygulamayı kurum olarak yapmamız mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı.

CNN Türk’ten Ahu Özyurt’a konuşan Babacan, uygulamaların hukuka uygunluğuna vurgu yaptı. Babacan "Hukuk dışı bir durum yok. Benzeri krediler başka gruplarca da kullanılmış. BDDK gerekli yanıtı verdi” dedi.

TARAFSIZ OLUNMASI GEREKİYOR

Haberin Devamı

2001 yılında bankacılık sektörünün değişimine imza atanlar arasında olan Kemal Derviş ise “ Orta vadede ekonomiye siyaset yön vermesine taraftarım. Sonuçta ekonomi sadece teknokratlar tarafından yönetilemez. ama günlük piyasa işleri, krediyi kimin nasıl alacağı, ya da nasıl bir teşvik sistemini kullanılacağı gibi kararlarda siyasetin etkisi az olmalıdır. Özellikle Merkez Bankası, BDDK ama sadece o da değil, enerji piyasası için de geçerli.. Ekonomiyi düzenleyenlerin güven içinde ve tarafsız olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Derviş, kendisi göreve geldiğinde BDDK'nın kurulmuş olduğunu ama yetki ve yapısının çok politize olduğunu vurguladı. BDDK'nın tarafsızlığını sağladıklarını dile getiren Derviş, kurulların ve bankacılık sistemine güvenin sarsılmaması gereğine dikkat çekti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!