İki ay önce açılan Yoo2 el değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

İki ay önce açılan Yoo2 el değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 13:13

Taksim'de Yoo2 markası ile iki ay önce açılan lüks otel el değiştirdi. Oteli Lucis Global adına İsmet Öztanık devralırken, tabelası da Avantgarde Hotel Taksim Square olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

'Demokratik tasarım' kavramının öncüsü kabul edilen Philippe Starck ve John Hitchcox, Yoo isimli şirketleriyle dünyada rezidans yapımı dahil pek çok alanda faaliyet gösteriyor. İkili, dünyadaki ilk otel projesini İstanbul’da açmak üzere kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Gençoğlu Ailesi ile anlaşmış ve otel 36 milyon dolarlık yatırımla iki ay önce faaliyete başlamıştı.

Otelin yeni sahibi Öztanık Ailesi ise turizm sektöründe 23 yıldır faaliyet gösteren bir aile. Toplam 10 oteli olan aile anlaşmalı bir şekilde 2012 yılında otelleri paylaşarak dörde ayrıldı. İsmet Öztanık, babası Lütfi Öztanık ve kardeşi Cenk Öztanık Lucis Global adından bir şirket kurdu, Levent, Taksim ve Yalıkavak'taki otelleri devralıp Avantgarde Collection markası altında birleştirdi.

Haberin Devamı

HEDEF ULUSLARARASI ZİNCİR OLMAK

Taksim'de Yoo2 markası ile faaliyete geçen oteli devralıp toplam otel sayılarını dörde çıkarttıklarını belirten Lucis Global Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Ömer Öztanık, yatırımların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini kaydetti. Şu anda 600 yatağa ulaştıklarını kaydeden Öztanık, "Önümüzdeki beş yıl içinde, İstanbul’da üç yeni otel daha açmayı hedefliyoruz. Ayrıca, başta Londra ve Berlin olmak üzere Avrupa’da yatırım yapacağız. En önemli hedeflerimizden birisi Londra'dan başlayarak bir Türk otel zinciri olmak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!