İhracat üssü potansiyeline sahip

Güncelleme Tarihi:

İhracat üssü potansiyeline sahip
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 22:28

BANDIRMA’nın bölge sanayisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Gönen Belediye Başkanı ve Bandırma OSB (BANOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar, “BANOSB 1500 dönüm arazi üzerine kurulu, temel altyapı ve inşaat işleri yüzde 100 tamamlanmış olan, genel kurul sistemine geçmiş özel sektör temsilcileri tarafından idare edilen sanayi bölgesidir. Bandırma Limanı’na yakınlığı sayesinde ihracat üssü olma potansiyeli olan bu bölge İstanbul ve çevresindeki yatırımların ilgi odağı olmuş durumda” dedi.

Haberin Devamı

NİTELİKLİ ELEMAN

Hüseyin Yakar, şu değerlendirmeyi yaptı: “Anadolu’nun çeşitli merkezlerinde ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması amacıyla faaliyete geçen Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) AŞ’ye ortak olundu. Bu kapsamda hedef Bandırma OSB’yi demiryolu ile Bandırma Limanı’na bağlayarak firmalara önemli bir lojistik güç daha sağlıyor. Uygulamalı bilimler ağırlıklı bir yapıya sahip olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile karşılıklı işbirliği yaparak bölgenin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamakla birlikte, sanayi-üniversite işbirliğini geliştirmeye yönelik birçok proje ve program yönetiyoruz. Üniversiteden her yıl 1000’e yakın mühendis ve tekniker mezun olup, BANOSB ve bölge sanayisi için nitelikli eleman arzı oluşuyor.

Haberin Devamı

PLANLAR ONAYLANDI

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firmalar, makine ve teçhizat üretimi, gıda işleme ve paketleme, kimyasal ürünler, demir-çelik, orman ve ağaç işleri imalatı gibi muhtelif alanlarda faaliyet gösteren yapıda. Sanayici için en önemli maliyetlerden biri olan, enerji maliyetlerinin düşürülmesi için, enerji nakil hatlarımız TEDAŞ’tan geri alınarak elektrikte yüzde 25’e varan oranlarda bir indirim sağlandı. Diğer bir önemli enerji maliyeti olan doğalgazın bölgemize getirilmesi çalışmaları 2014 Eylül ayında sonuçlanmış olup, firmalarımıza çok uygun fiyatlarda gaz sağlanıyor. Ayrıca BANOSB’nin 2’nci etap alanı 205 hektar olup, ödemesi yapılarak hazineden satın alındı. Parselasyon çalışmaları bitirilmiş ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan komisyonda parselasyon planları onaylanmıştır.

1’inci etap alanı 150 hektar ve 51 adet sanayi parselinden oluşmakta olup yüzde 100 doluluğa ulaşılmıştır. 2’nci etap alanımız ise çeşitli boyutlarda 65 adet parsel şeklinde planlanmış olan toplam 205 hektarlık bir alandır. 2. Etabın katılmasıyla birlikte OSB’nin toplam alanı 355 hektara yükselmiştir. 65 adet yeni sanayi parselinin, talepte bulunan sanayicilere tahsisine en kısa zamanda başlanacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!