Güncelleme Tarihi:
FRANSA merkezli mühendislik ve teknoloji danışmanlığı şirketi AKKA Technologies, Türkiye’de yeni bir şirket kurarak yeni yatırımlarını devreye aldı. 2009 yılından beri otomotiv alanında yer alan şirketi ‘MBtech’ ile Türkiye’de faaliyet gösteren AKKA Technologies, yeni yatırımlarla kuracağı prototip atölyesi ve elektromanyetik laboratuvarı ‘EmC Lab’ ile ihracata başlayacak. Türkiye’nin dinamik ve büyüme potansiyeli çok yüksek bir ekonomi olduğunu ifade eden AKKA Technologies Türkiye Ülke Müdürü İhsan Sürmeli, hükümetin yatırım ortamını destekleyen reformlar yapmaya ve yeni teşvik paketleri açıklamaya devam ettiğine dikkat çekti. Sürmeli, “Biz de Ar-Ge’ye ve bölgesel hizmet merkezlerine yönelik yeni teşviklerden yararlanarak, Türkiye’deki yatırımlarımızı genişletmeye karar verdik” dedi.
Bu çerçevede öncelikle 3D yazıcı teknolojileriyle başlamak üzere, piyasadan gelecek talepler doğrultusunda bir prototip atölyesi ve ‘EmC Lab’ kurmayı da planladıklarını aktaran Sürmeli, “Bir elektromanyetik laboratuvarı olan EmC Lab, Türk sanayisinin çok ihtiyaç duyduğu ve yurtdışında yaptırdığı elektro-manyetik testlerin ülkemizde yapılabilmesini sağlayacak. Elektromanyetik laboratuvarı, her türlü elektriksel araç ve elektroniğin elektromanyetik dayanıklılığını ve çevreyle uyumlu, zararsız bir şekilde çalışabilme özelliğini ölçebilmek için tasarlanmış bir laboratuvardır. Mühendislik desteğimizi, konsept geliştirme aşamasından, seri üretim öncesi ön modelleme aşamasına çekebileceğiz” diye konuştu.
BİLİŞİM MERKEZİ
AKKA Technologies’in Türkiye’deki planları arasında bilişim merkezi (IT Hub) kurmak da bulunuyor. Böylece AKKA’nın Türkiye’deki konumunu bir bölgesel bilişim destek merkezi olarak da konumlandırabileceğini anlatan Sürmeli, yeni sanayi devrimi yani endüstri 4.0 hakkındaki planları hakkında şu bilgileri verdi: “Bulut bilişim, nesnelerin interneti (Internet of Things) gibi kavramlar, örneğin otomotiv ve havacılıkta, araç içi ya da kabin içi yeni teknolojilerin geliştirilmesi yönünde test ediliyor ve bazı teknolojiler uygulamaya sokuluyor. AKKA, bu gibi yenilikleri ve yenilikçi kavramları son derece ciddi bir yaklaşımla takip etmekte, ağırlıklı olarak Fransa merkezli AKKA Reseach Center nezdinde otomotiv, havacılık, enerji, bilişim ve diğer sektörlerden kazandığı tecrübeleriyle birleştirip, inovatif yeni çözümler üretebilmekte, aynı zamanda, bir sektörden edindiği tecrübeyi başka sektörlerde de uygulamaya sokabilmektedir. Biz bu sorgulayıcı ve yenilikçi yaklaşımı Türkiye’de de yerleştirmek için kolları sıvadık. Bu amaçla kendi bünyemizde bir inovasyon ekibi kurmak, Türkiye’deki inovasyon platformları ve üniversitelerle ortak projeler geliştirmek konusunda kararlıyız.”
BULUTTA SÜRÜCÜSÜZ OTO PLATFORMU
AKKA Technologies’in ve Dassault Systemes sürücüsüz internet bağlantılı otomobil pazarında iş ortaklığı yaptığını belirten Sürmeli, “Link&Go adı verilen sürücüsüz bağlantılı konsept otomobili geliştirmek için AKKA mühendisleri, bulutta barındırılan tek bir işbirliği platformunda tasarım, simülasyon ve onaylama sağlayan Dassault Systemes’in 3DExperience platformundan faydalanyor. Türkiye’de de benzer projeler hayata geçirilirse AKKA Technologies olarak yer almayı ve hedeflerimiz ve vizyonumuz doğrultusunda Türkiye ekonomisine ve Türkiye otomotiv endüstrisine sunduğumuz katkımızı daha ileriye taşımak isteriz” dedi.