Ä°hale kaybettik ama Türkiye’ye ilgimiz sürüyor

Güncelleme Tarihi:

İhale kaybettik ama Türkiye’ye ilgimiz sürüyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 00:00

İtalyan savunma firmalarını bir çatı altında toplayan, dünyanın en önde gelen gruplarından Finmeccanica’nın CEO’su Pier Guarguaglini, Türkiye’nin 3.5 milyar dolarlık genel maksat helikopteri ihalesinde seçilmemelerinin kendilerini durdurmadığını ifade etti.

Guarguaglini, Türkiye’nin sıfırdan tasarlamak ve üretmek istediği savaş uçağı projesine katkı önerdi. Guarguaglini, şöyle konuştu:
Brezilya ve Hindistan ligi
İtalya iç pazar için İngiltere ve ABD ile birlikte hareket ediyor. Dış pazar için Fransa, Almanya, İngiltere ile birlikteyiz. İngiltere, Almanya ve Hollanda ile yürüttüğümüz ortak projelerle bütçelerimiz büyüyor. İtalya’nın yeni hedefleri ise Türkiye, Brezilya, Hindistan ve Körfez ülkeleridir. Bu anlamda ilgi yalnız savunma sektörü ya da helikopterlerle sınırlı değil. Türkiye bizim bütün projelerimizde yer alıyor. Katıldığımız ihaleleri elbette kazanmak isteriz ancak Türk-talyan dostluğu ve ilişkileri devam edecek, Türkiye’ye olan ilgimizi kaybetmedik.
Atak, İran’a satılamaz
T129 iyi bir ürün oldu. Performansından çok memnunuz. Dünyanın her yanında satılabilecek bir ürün olduğunu düşünüyorum. İtalya ve ABD dışında dünyanın her yerine ihracat Türkiye’nin konusudur. Bu arada Kuzey Kore, Suriye, Çin ve İran ihracatın dışındadır, Rusya’ya satış ise şartlara bağlıdır.
Eurofighter alın
Türkiye’ye Eurofighter satmak isteriz. Tabii Türkiye’nin üretmek istediÄŸi uçak konusunda da yardımcı olmayı çok arzularız. Türkiye’nin bizden aldığı AW129’un üzerine eklemeler yapıp ortaya T-129’u çıkarması gibi bir tecrübe bize yol gösterici olabilir. Ancak aynı iÅŸ modelini konuÅŸmuyorum. Bir ürünü ortak olarak üretebiliriz. Bizim Eurofighter Typhoon üretimi sırasında elde ettiÄŸimiz büyük bir bilgi birikimi var. Bunun üzerine Türkiye’nin talepleri ve ileride müşteri olabilecek ülkelerin talepleri ele alınarak bir çalışma ÅŸekli ortaya konulabilir. EÄŸitim uçağı ve insansız hava aracında da yardımcı olabiliriz.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!