İcat şov başladı: 850 yeni buluş görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

İcat şov başladı: 850 yeni buluş görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2013 13:58

Bu yıl ikincisi düzenlenen İnovasyon Türkiye Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Haberin Devamı

850 yeni buluşun sergilendiği fuarın açılışını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Davut Kavranoğlu, Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Park Hang Sık, Norveç Bilim Konseyi Başkanı Arvid Hallén, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı.

Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. DavutKavranoğlu, hükümet olarak Ar-Ge’ye son derece büyük önem verdiklerine dikkat çekerek,“Hedeflediğimiz ihracat rakamlarını yakalamak için teknolojiye önem vermeliyiz. Ülkemizde büyük teknoparklar kuruluyor. Bugün 40'tan fazla teknoparkımız var. Binlerce araştırmacı şirket orada faaliyet gösteriyor” dedi.

Yüzlerce buluşun sergilendiği 2. İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’nda merdiven çıkan bavul, otomatik karıştırıcı tencere, görüntü oynatabilen tepsi, otomatik çivili oto lastiği, kendinden ışık veren asfalt, bitlenmeyi engelleyen toka, kendini soğutan ısı yalıtımlı saksı, bebek yıkama cihazı, görme engelliler için oyuncak, anne sütlü emzik, kedi tuvaleti, çift kollu hareketli rimel, uzay koltuk gibi patenti alınmış 850 proje bulunuyor.

TÜBİTAK’ın en son teknolojik projelerini büyük bir stantla sergilediği fuara, 36 üniversite de üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde araştırıp geliştirdiği projeleriyle katılıyor.

Dün açılan 2. İnovasyon Türkiye Fuarı 27 Ekim tarihlerinde 10.00-18.00 arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.



BAKMADAN GEÇME!