‘İcat çıkar’la yola çıktı, 5 yılda 49 bin ‘fikir’ yarışa girdi

Güncelleme Tarihi:

‘İcat çıkar’la yola çıktı, 5 yılda 49 bin ‘fikir’ yarışa girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2012 00:00

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, dijital çağda, sosyal medyanın bankacılık sektörü için büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu nedenle 5 yıl önce ‘icat çıkar’ sloganıyla Akıl Fikir Buluşması adlı bir yarışması düzenlemeye başladıklarını kaydeden Civil, “TEB olarak dijital dünyada yeni nesil bankacılık alanında inovatif ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kültür değişti
Son yıllarda internet kullanımının son derece hızlı bir şekilde artmasının yanı sıra Türkiye’de  internet kullanım kültüründe de ciddi bir gelişim olduğunu kaydeden Civil, Akıl Fikir yarışmasının ödül töreninde şöyle konuştu: “Sohbet ve eğlence amacıyla sosyal medya aracılığıyla internet ve  bilgisayar kullanımına başlayanlar, bugün dijital dünyanın sunduğu diğer kolaylıkları keşfetmeye başladı. Tüketim ile birlikte ürün ve hizmetler de dijital ortama yayıldı. Perakende alanında devrim niteliğindeki bu değişim, bankacılığın kodlarının da yeniden yazılmasını bir zorunluluk haline getirdi.”
49 bin fikir topladı
TEB’in Akıl Fikir Buluşması’na bu yıl 137 üniversiteden 7 bin 50 başvuru aldıklarını kaydeden Civil, geçen yıl başvuru sayısının 3 bin 750 olduğunu, ilginin bu yıl iki kat arttığını ifade etti. Civil, şu bilgileri verdi: “Kurum içinde de çalışanlarını inovatif düşünmeye teşvik eden TEB,  çalışanlarından 5 yıl içinde 35 bini iyileştirme ve 14 bin inovasyon kategorisinde olmak üzere toplam 49 bin fikir topladı. Gelen bu fikirlerden uygun  bulunanlar hayata geçirilirken, 442 TEB çalışanı da yenilikçi fikirlerinden dolayı ödüllendirildi.”
15 bin TL ödül
Bu yılki yarışmada öğrenci-Genç Profesyonel kategorisinde, birinci olan projenin sahibine 15 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira ve üçüncüye 5 bin lira ödül verildi. İlk üçe giren yarışmacılara Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA bursu, tüm finalistlere ise mini laptop hediye edildi. Müşteri kategorisinde, birinciye de 15 bin lira ve Fransa Açık Tenis Turnuvası Rolland Garros bileti, ikinciye 7 bin 500 lira ve üçüncüye 5 bin lira ödel verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!