Hürriyet’in gücü cebinize geliyor

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’in gücü cebinize geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2005 00:00

Hürriyet Gazetesi önceki gün başlattığı Hürriyet Mobil servisi ile spor, politika, ekonomi ve dünya gündemi gibi çeşitli konulardaki haberleri okuyucunun cep telefonlarına taşıyor. Mobil Blog (günlük) servisi sayesinde ise köşe yazarlarının yazılı değerlendirmelerinin yanı sıra sesli mesajlarına ulaşmak da mümkün olacak.

Haberin Devamı

HÜRRİYET Gazetesi, önceki gün başlattığı Hürriyet Mobil hizmetiyle spor, politika, ekonomi, dünya gündemi gibi çeşitli konulardaki haberleri okuyucunun cep telefonlarına taşıyor. Hürriyet Mobil’e abone olanlar artık Hürriyet yazarlarının çeşitli konulardaki özel yorumlarına yazılı veya sesli olarak da ulaşabilecekler. Hürriyet Ticari Pazarlama Kordinatörü Utku Alptekin, Hürriyet Mobil’in Hürriyet Gazetesi’nin habercilik anlayışını yansıtacağını vurguladı.

TURKCELL ALTYAPISI:

Utku Alptekin, şöyle devam etti: ‘Gün içerisinde belli frekanslarda Hürriyet gazetesi habercilik anlayışı, perspektifi ve prensipleri doğrultusunda spor, politika, ekonomi gibi çok çeşitli konulardaki haberler ve gündem, Turkcell altyapısından hizmet alan cep telefonu kullanıcılarına iletilecek. İlk olarak, Hürriyet Haber, Hürriyet Spor ve Hürriyet Skor servislerimizle hizmet vereceğiz. Bunlarda, Türkiye ve dünya gündemine yönelik haberler, futbol ağırlıklı tüm spor branşlarına yönelik çarpıcı gelişmeler, maç skorları, puan durumları ve Hürriyet spor servisinin analizleri yer alacak.’

YAZAR GÜNLÜKLERİ:

Hürriyet Mobil’deki en çarpıcı ve yenilikçi uygulamanın yazar blogları (günlükleri) servisi olduğunu belirten Alptekin şunları söyledi: ‘Dünyada internet ortamında var olan blogging servislerini ilk olarak Hürriyet Gazetesi yazarları tarafından mobil abonelere yönelik uygulanacak. Bu servise abone olan kullanıcılar, gün içerisinde blog mesajı almak istediği yazarlardan yorum, düşünce ve farklı bakış açılarına, cep telefonlarına gelen kısa mesajlar sayesinde ulaşacaklar.’

SESLİ DİNLEYİN:

Alptekin, yazarlardan abonelerine gönderilecek SMS formatındaki mesajların yanısıra, abonelerin yazarın sesli olarak bırakacağı mesajlara da ulaşabileceklerini belirtti. Aboneler, yazarın bırakacağı sesli blog mesajının ardından cep telefonlarına gelecek uyarı mesajı ile bilgilendirilecek ve mesaj içeriğinde yer alan yönlendirme bilgisiyle arayacakları numaradan yazarın kendi sesiyle bıraktığı mesaja ulaşabilecekler.

FARK GÜÇLÜ MARKADA:

Hürriyet’in haber, spor içeriğini mobil kullanıcılara cep telefonu üzerinden ulaştırabilecek bir uygulama çıkardıklarını anlatan Alptekin, ‘Cep telefonlarına haber mesajlarının gelmesi yeni bir şey değil. Burada farklılığımız güçlü bir gazete markasının ilk olarak bu işe girmesi’ dedi. Alptekin, projeyi hayata geçirme nedenlerini ‘Hürriyet’in çok değerli, gündem yaratan ve güçlü haber içeriğini potansiyel kitlelere böylesine kullanışlı ve kolay bir mekanikle ulaştırmak’ olarak özetledi.

İlk ay ve ilk 10 blog ücretsiz

HÜRRİYET Mobil’in lansman döneminde, deneme amaçlı haber servislerinin ilk ay ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacağını belirten Utku Alptekin, yazar blog servislerinde de kullanıcıların denemesine destek verebilmek için ilk 10 blog mesajı için de ücret alınmayacağını sözlerine ekledi. Projenin hazırlık aşamasının 2 aydır devam ettiğini belirten Alptekin, yakın zamanda Hürriyet Mobil platformu üzerinden kullanıcılara yönelik servislerin farklı içerik ve modellerle geliştirilerek devam edeceğini söyledi.

Cepten ilan da gönderilebilecek

PROJENİN hazırlık aşamasının 3 ay sürdüğünü bildiren Utku Alptekin, farklılıklar yaratan projenin başka yeniliklere de imza atacağını söyledi. Alptekin yakın gelecekte hayata geçecek bazı yenilikleri şöyle anlattı: ‘Cep telefonundan kişiler birbirlerine seri ilan, köşe yazısı, haber veya fotoğraf gönderebilecek. İnternet ortamında insanların birbirlerine e-mailleri alıp göndermesi mantığında çalışacak. Örneğin bir köşe yazısının altında kısa bir kodu olacak. Aboneler, bu yazıyı bir wap link olarak birbirlerine gönderebilecek. Cep telefonuna gelen link tıklandığı takdirde yazının tamamına ulaşılabilecek.’

MOBİL HÜRRİYET İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ İÇİN
http://www.hurriyetmobil.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!