Güncelleme Tarihi:
Sabancı, bu birinciliğin arkasında üniversitenin kuruluş felsefesinin yattığını belirterek, “Yenilikçi girişimci ve teknoloji araştırmaya önem ve öncelik veren bir üniversite olmayı hedefledik. Böyle kurulduk, bölümsüz üniversite olarak birçok konuda ilkleri yaptık” dedi.
Sanayİ-ünİversİte İşbİrliği
Güler Sabancı, araştırma, projeye destek veren bir yapı oluşturmak için çaba harcadıklarını, sanayi-üniversite işbirliğini destekleyen bir yapı içinde hareket ettiklerini açıklayarak, şunları söyledi: “Bugünkü gelişmemizin temelinde birçok farklı yapılanmamız yatıyor. Bugün bu listede birinci olmamız bizim açımızdan bu kadar yıllık emeğin gelişmenin takdir edilmesi anlamına geliyor. Türkiye’de bazı paradigmalarımızı değiştirmemiz lazım. Yöneticilerimiz, öğretim üyelerimiz sadece bilim adamı değil, aynı zamanda girişimciler de. Bizim öğretim üyelerimiz hem girişimci, hem araştırmacı, hem de yönetici.”
Teknopark kurduk
Sabancı Üniversitesi’nin her zaman öncü olmayı hedeflediğini söyleyen Rektör Nihat Berker, üniversiteye akademisyen alırken mutlaka girişimci olmalarına ve daha önce iş deneyimlerinin bulunmasına özen gösterdiklerini söyleyerek, “Üniversitenin değil sanayinin içinde teknopark kurduk. Öğretim üyesi alırken onların hem akademisyen, hem de girişimci olmasına özen gösteriyoruz. Ve 4 yıl iş deneyimi olmalarına özen gösteriyoruz. Üniversiede 180 öğretim üyesi, 174 projemiz var. Hem hoca, hem yönetici, hem de araştırmacıyız” dedi. Berker, üniversitede teknolojinin yanı sıra eğitimde ve toplumsal duyarlılık projelerinde de girişimcilik ve yenilikçiliği sürdürülebilir bir ilke olarak benimsendiklerini söyledi. Rektör Berker, birlikte yaratmak ve geliştirmek misyonuyla diğer üniversiteler ile birlikte, bilim ve teknolojik gelişmeler ışığında üretilen bilgilerin topluma yayılması için çalışılması gerektiğine inandıklarını vurguladı.
50 milyon liralık fondan yararlandı
SABANCI Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Mandal ise, üniversitenin kamu ve özel sektör desteği ile 50 milyon TL.lik aktif araştırma fonundan faydalandığını söyleyerek, “Öğretim üyesi başına düşen araştırma fon wwwbirinci sırada yer alıyor. Aktif proje sayısı ise 174” dedi. Hem bir akademisyen hem de bir girişimci olarak söz alan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Yusuf Menceloğlu, öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaların sonuçlarının, üniversite – sanayi işbirliği doğrultusunda, hem kendi kurduğu şirkette hem de üretici kuruluşlar ile gerçekleştirdiği ortak projelerden, bilime, sanayiye ve topluma katkı yapan çalışmaları açıkladı.