HNT coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Helium ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

HNT coin nedir Hangi borsalardan alınır Helium ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 23:19

2020 yılı itibari tüm dünya kripto paralar ile resmen tanıştı. Bazı kripto paralar mining yani madencilik denilen sistem ile kazanılabilmektedir. HNT yani helyumda bu tarz mining yapılan bir coindir. Peki Helium ya da kısa adı ile HNT nedir, Hangi borsalardan alınır? Helium ne zaman piyasaya çıktı ve ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Helium coin kendine özgü bir cihaz ile miningi yapılan ülkemizde de oldukça popüler olan bir coindir.

HNT Coin Nedir?

Helium yada HNT coin yazımız esnasında tüm dünyada kripto paraların piyasa hakimiyetinde 43. sırada yer alan önemli bir kripto paradır. Kendine özgü helium chain ağını kullanmaktadır. HNT coinin bu kadar popüler olmasının nedeni ise mining ile madenciliğinin yapılabilir olmasıdır. Üstelik BTC veya etherium gibi madenciliği zorda değildir.

HNT coin toplam arzı 223 milyon dolaşımdaki arzı ise yaklaşık 106 milyon adettir. Buda aslında HNT coine olan ilgiyi artırmaktadır. Çünkü daha kalan yarısı içinde madencilik yaparak hnt kazanmak mümkündür. HNT coin madenciliği için özel cihazlar kullanılmaktadır. Dünya genelinde yaklaşık 700000 adet hotspot noktası bulunmaktadır. Bu hotspotlar bir birleri ile bağlantı kurarak helium ağındaki işlemlerin doğrulanmasını sağlamaktadır. Yapılan doğrulama işlemleri sonucunda ise madencilere HNT coin ödülleri verilmektedir.

Haberin Devamı

Hangi Borsalardan Alınır?

HNT coin için mining ödüllerinin yüksek seviyede olması madenciliğinin daha kolay ve daha az masraflı olması ülkemizde hnt coinin popüler olmasını sağlamaktadır. HNT coin 4.151.096,625 dolar toplam piyasa değer ve 43. sırada yer alması ile kripto para borsalarının da dikkatini çekmektedir. Onlarca farklı borsada işleme açık olan HNT coin kolay alım satım ve transfer işlemleri ile de dikkat çekmektedir.

HNT coin almak isteyen yatırımcılar aşağıda yer alan borsalardan alım işlemi gerçekleştirebilir.

Binance

Gate.io

FTX

Wazirx

Tokokripto

Coinex

CoinDCX

Pionex

BKEX

ZT

VCC Exchange

gibi borsalarda HNT işlemleri HNT/USDT, HNT/BTC, HNT/ETH gibi paritelerle yapılmaktadır.

Ayrıca HNT coin mining yapmak isteyen kullanıcılar HNT cihazı alıp mining işlemlerine başlayabilmektedir. Mining sonucu elde edilen HNT coinler ise yukarıda sayılı borsalardan nakite ya da diğer coin türlerine kolayca çevrilebilmektedir.

Helium Ne Zaman Çıktı?

HNT coin Helium blok zincirinin ana belirtecidir. 29 temmz 2019 yılında piyasaya çıkan Helium ağı ile birlikte HNT coinde oluşmaya başlamıştır. Lorawan ismi verilen özel bir cihaz ile mining işlemleri yapılmaktadır. Dünya genelinde lorawan cihazı kullanan madenciler bir birleri ile bir ağ bağlantısı kurmaktadır. Bu bağlantı ile de HNT blok zincirinde işlemler gerçekleştirilmektedir. Yapılan işlemler sonucunda oluşan her blok için o blokta yer alan kullanıcılara işlemlerine göre HNT coin verilmektedir.

Haberin Devamı

HNT coin yaratıcıları öncelikle kullanılan bu lorawanlar ile dünya genelinde merkeziyetsiz ve ücretsiz bir internet ve veri dolaşımı sağlamayı amaçlamaktadır. İnternet siteleri üzerinde tüm dünyada yer alan hotspot noktaları ve o anki ağ hızı gösterilmektedir. Ülkemizde de özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde ciddi bir Helium kullanıcısı bulunmaktadır.

Ne İşe Yarar?

HNT coin, helium ana ağında yapılan işlemler sonucunda ağa katkısı bulunan kullanıcılara verilen bir ödüldür. Tıpkı etherium ve bitcoin madenciliğinde olduğu gibi blok zincirdeki işlemler mining denilen bir sistem ile tüm yatırımcıların ya da madencilerin katkısı ile gerçekleşmektedir. Mining sistemini bir bina gibi düşür isek her kullanıcı bir tuğla koyar ve sonunda duvar örülür. İşte mining ile de helium ağında örülen her duvar sonucunda duvara tuğla koyan kullanıcıların cüzdanlarına HNT ödenmektedir.

Haberin Devamı

HNT henüz bir kaç yıllık bir coin olması ve kendi blok zinciri ile dünya genelinde veri ve ağ kullanımını ücretsiz yapma amacı ile dikkatleri çekmektedir.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!