Hipermarketlerde ‘yaz deftere’ dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Hipermarketlerde ‘yaz deftere’ dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

PERAKENDE sektöründe yaşanan durgunluk, dev marketleri de bakkal usulü çalışmaya itiyor. Gima ve CarrefourSa, tüm ürünlerde faizsiz taksit dönemi başlattı. Gima, uygulamayı tüm Türkiye genelinde yaparken, CarrefourSa pilot bölge olarak İzmit'i seçti.

TAKSİTLİ alışveriş furyasına artık hipermarketler de katıldı. Bundan sonra ekmekten, maydanoza, peçeteden karpuza kadar yapılacak her alışverişi faizsiz taksitlendirmek mümkün. Gerek perakendecilik, gerekse bireysel bankacılık konusunda artan rekabet yeni enstrümanların devreye sokulmasına neden olurken, bu tür kampanyalarla ekonomiyi canlandırma amacı da güdülüyor. Bundan sonra hipermarketlerde de yapılan alışverişler, bakkallarda olduğu gibi faizsiz olarak aylara bölünerek ödenecek.

Gima, dünden itibaren Türkiye genelindeki 79 mağazasında Finansbank'ın Galaxy Card'ı ile yapılan en az 15 milyon liralık alışverişlere iki taksitte ödeme imkanı getirdi. Benzer bir uygulamaya hazırlanan CarrefourSa ise, bunun için pilot bölge olarak İzmit'i seçti. Yarından itibaren İzmit CarrefourSa'dan Akbank kredi kartı ile alınacak ürünlerin ödemesi üç taksitte yapılacak.

ENFLASYONA DESTEK

Gima Genel Müdürü Dengiz Pınar, bu kampanya ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgularken, kampanyanın amacını ‘‘Türkiye ekonomisinin iyileştirilme çalışmalarına destek vermek ve enflasyonun düşürülmesine katkıda bulunmak’’ olarak açıkladı.

Gima olarak müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi ile kaliteli malı ekonomik fiyatlarla sunma prensibi içinde hizmet ettiklerini vurgulayan Pınar, taksitli satış uygulamasının Bodrum'dan Van'a, Samsun'dan İskenderun'a kadar Türkiye genelindeki 79 Gima mağazasında uygulandığını belirtti.

Finansbank Genel Müdürü Onur Umut da, banka olarak enflasyonun düşürülmesi ve tasarrufu teşvik politikaları paralelinde böyle bir kampanyayı hazırladıklarını vurguladı. Umut, bu kampanyanın avantajlarını ise şöyle özetledi:

‘‘Kampanyamız hem Galaxy Card'ın tanınırlık ve kullanırlık oranını yükseltecek, hem de vatandaşlara artık temel ihtiyacı olan gıda ürünlerinde bile, zorlanmadan alışveriş yaparak, hayat standartını yükseltme imkanı sağlayacak.’’

CARREFOURSA DENİYOR

CarrefourSa ise İzmit'te yarın başlayacak ve 8 Ağustos'a kadar devam edecek kampanya ile, bu uygulamanın bir denemesini yapacak. İzmit CarrefourSA'dan bir ay boyunca Akbank kredi kartı ile yapılacak her türlü alışveriş, faizsiz olarak üç eşit taksitte ödenecek. Gıda ürünlerini kapsayan bu kampanyanın başarılı olması halinde, Türkiye genelindeki CarrefourSa'larda uygulanmaya başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!