Hintli Ruia, Türkiye’de fabrika aldı, enerji ve madencilikte büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Hintli Ruia, Türkiye’de fabrika aldı, enerji ve madencilikte büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 00:00

Otomotiv sektörüne parça üretimi yapan Hint’li Ruia Group, sızdırmazlık profilleri üreten Standard Profil’i alarak Türkiye’de ilk yatırımını yaptı. Ruia Group Başkanı Pawan Kumar Ruia, “Türkiye, yatırımda öncelikli üke. Enerji ve madecilike de girmeyi planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SIZDIRMAZLIK ürünleri üreten Standard Profil isimli Türk şirketini satın alan, Hindistan kökenli Ruia Group, enerji ve madencilik sektörlerine de girmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin kendilerine çok büyük bir lojistik avantaj sağlayacağını belirten Ruia Group Yönetim Kurulu Başkanı Pawan Kumar Ruia, “Bu satın alma Türkiye’ye ilk adımımızdı. Bundan sonraki süreçte enerji ve madencilik sektörlerine girmeyi düşünüyoruz. Bizim anlayışımız hasta şirketleri satın alıp iyileştirmek. Türkiye’den bir kaç banka ile portföylerindeki şirketlerle ilgili görüşüyoruz. Türkiye, Ruia Group’un yatırımlarında öncelikli ülke konumunda” diye konuştu.

İşçilik maliyeti
Türkiye’de üretim yapmanın bir çok konuda avantaj sağladığını söyleyen Ruia, şöyle konuştu: “Sadece ‘hasta şirketleri almak için’ Türkiye’ye girmedik. Aldığımız Standard Profil, cirosu yüksek, tüm dünyada iş yapan bir şirket. Dünyada liderlik hedefimize ulaşmamız için Türkiye’de stratejik bir adım atmamız gerekiyordu. Burada, Avrupa’ya göre hem işçilik maliyetleri düşük hem de lojistik avantaj bulunuyor. Türkiye’de işçilik maliyeti saatlik 9 Euro civarında. Hindistan’da işçilik maliyeti 3 Euro civarında olmasına rağmen, lojistik giderlerimiz çok yüksek. Bu da bizi farklı bölgelerde arayışlara itiyor.”

Haberin Devamı

Yeni yatırım yapacağız
Ruia Group Başkanı Pawan Kumar Ruia, “Türkiye’deki fabrikamızda üretim hattını genişletebiliriz. Standard Profil’de bazı teknolojik yatırımlar yapacağız. Almanya’daki üretimlerimizin bir kısmını Türkiye’ye kaydırmayı planlıyoruz. Elimizdeki şirketler arasında sinerji oluşturacağız. Farklı yerlerde irili ufaklı birçok şirketimiz daha kuvvetli hale gelecek. Hammadde giderlerimiz ciromuzun yüzde 40’ını oluşturuyor. Çeşitli bölgelerde yer almamız bize maliyetleri aşağı çekme avantajı sağlayacak. Birinde olmayan teknolojiyi, diğerlerinin gücüyle tamamlayacağız.” dedi.

Hindistan’da pazar lideri
Hindistan’daki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Ruia Group Yönetim Kurulu Başkanı Pawan Kumar Ruia, şunları söyledi: “2005’te, 7 yıl kapalı kalmış lastik üreticisi Dunlop’u aldık. Dunlop resmen hasta bir şirketti. Onunla Falcon’u da aldık. Falcon, Hindistan’da kullanılan iki tekerlekli araçlar için lastik üretimi yapıyor. Aldığımızda aylık üretim kapasitemiz 250 bindi. Pazarın yüzde 15’ini elimizde bulunduruyorduk. Şimdi aylık 1.3 milyon adet üretimle pazardan yüzde 70 pay alıyoruz. Yakın zamanda 1 milyon adetlik bir üretim hattı daha ekleyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

1.5 milyar dolarlık cirosu, 9 bin kişilik istihdamı var

RUİA Group, 1993 yılında kuruldu. 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip Ruia Group’ta, 9 bin kişi çalışıyor. Merkezi Kolkata olmak üzere, İngiltere (Londra), ABD (New York), Malezya (Kuala Lumpur), Singapur ve Çin’de faaliyet gösteren Ruia Group’un Türkiye’de satın aldığı Standard Profil ise 3 binin üzerinde çalışanı ile 2010’da 180 milyon Euro ciro yaptı.

Yurtdışına İngiltere ile ilk adımını attı

HİNDİSTAN dışındaki ilk üretim yerlerinin İngiltere olduğunu ifade eden Ruia Group Yönetim Kurulu Başkanı Pawan Kumar Ruia, şöyle konuştu: “2008 yılında İngiltere’de sızdırmazlık sistemleri üreten bir şirketi satın aldık. 2010’da Almanya’da üç şirket daha aldık. Bunların bir tanesi bağlantı elemanları, biri lastik ve diğeri de sızdırmazlık elemanları üreten şirketlerdi. Bu yıl içinde de bir Alman bir de Fransız şirket almaya hazırlanıyoruz. İmza aşamasındayız.”

Haberin Devamı

Dünyada ilk 3’e giremediği sektörden çıkıyor ABD’de şirket almak için arayışta

FAALİYET gösterdikleri her sektörde hedeflerinin dünyada ilk 3’e girmek olduğunu belirten Ruia Group Yönetim Kurulu Başkanı Pawan Kumar Ruia, “Dünyanın farklı ülkelerinde irili ufaklı şirketler satın almadaki amacımız globalleşmek. Büyük otomotiv şirketlerinin karşısına bu şekilde çıkmak avantaj sağlıyor. Standard Profil’i de aldıktan sonra sızdırmazlık profilleri sektöründe 800 milyon dolar ciroya ulaşacağız. Bu da Avrupa’da lider konuma gelmemizi sağlıyor. Şimdi dünya liderliği için gözümüzü Amerika’ya diktik. Yaptığımız işlerde dünyada ilk 3’e giremezsek o işten çıkarız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!