Herkesi memur yapın

Güncelleme Tarihi:

Herkesi memur yapın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 00:00

Aşırı harcamalar yüzünden batan Lefkoşa Belediyesi’nin kurtulması amacıyla KKTC hükümeti ilginç bir formül buldu. Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı isyan ettiren bu formüle göre fazla olduğu tespit edilen 200’e yakın belediye personeli kamu kuruluşlarına aktarılacak.

Haberin Devamı

HÜKÜMETİN bir yılı aşkın süredir devam eden Lefkoşa Belediyesi krizine bulduğu çözüm, 200’e yakın belediye personelinin kamu kuruluşlarına aktarılması ve mali krizin ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Ziraat Bankası’ndan alınacak, 55 milyon liralık uzun vadeli ve düşük faizli krediyle kapatılması yönünde oldu.

BÜTÇE 3 MİLYAR LİRA

Hükümetin formülü, KKTC Meclisi’nde 2013 bütçe görüşmelerinin başladığı bir zamana denk geldi. Maliye Bakanlığı, 3 milyar liralık KKTC bütçesine Türkiye’nin katkısının 1 milyar lirayı aşacağını açıklarken, özel sektör kuruluşları her batan kurum personelinin memur yapılmasının kamunun daha da zarar etmesine yol açacağı uyarısı yaparak, gazete ilanlarıyla isyan etti.

ÖZEL SEKTÖR: BİZ DE İSTERİZ

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın, “Ayrıcalık yok, hepimiz memur” başlıklı gazete ilanında, “İflas eden, işyerini kapatan, bankalara 30 bin liradan fazla borcu olan, esnaf zanaatkar, sanayici, çiftçi ve tüm iş insanları devlete aktarılsın” çağrısı yapıldı.
KKTC’nin en büyük gazetesi Kıbrıs ise, “Öyleyse herkes memur” manşetiyle verdiği haberde, Sanayi Odası Başkanı Hürrem Tulga ile Esnaf Odası Başkanı Ali Çıralı’nın, daha önce batan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın 350 personelinin de memur yapıldığına dikkat çekerek, bütçe açıklarının artarak vergi mükelleflerine daha fazla yük bineceği uyarısına dikkat çekti.

Haberin Devamı

100 bin Suriyeli gibi bize de bakın

HAVADİS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün ise, “Türkiye 100 bin Suriyeliye bakıyor, Lefkoşa Belediyesi’ne mi bakmayacak’ diyor birileri.  Büyükelçiliğin önünde, ‘Sayın Büyükelçi Lefkoşa Belediyesi’ni de devralın’ densin, olsun bitsin” dedi.

18 bin memur var

·  KKTC’nin nüfusu 300 bini buluyor.
·  Ülkede toplam 18 bin memur var.
·  Emeklilerin sayısı ise 45 bin.

Rum kesiminde maaşlar düşecek

AVRUPA Birliği’nin ekonomik krizdeki Kıbrıs Rum yönetimine kurtarma paketi için koyduğu şartlar, Rum lider Dimitris Hristofyas’ı zor durumda bıraktı. Hristofyas’ın, “Kabul edemeyiz” diyerek direndiği önlemler arasında emekliler de dahil tüm maaşların düşürülmesi ve kamudaki memur sayısının azaltılması bulunuyor. Yunanistan krizi nedeniyle batma aşamasına gelen Rum ekonomisinin kurtarılması amacıyla AB destek mekanizmasını oluşturan ve ‘Troyka’ adı verilen IMF, AB Komisyonu ve AB Merkez Bankası’ndan oluşan ekip, güney Kıbrıs’taki temaslarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!