Her şey daha iyi bir yaşam için

Güncelleme Tarihi:

Her şey daha iyi bir yaşam için
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2014 01:00

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV), son yılların en önemli konularından ‘Beslenme ve Sağlıklı Yaşam’ arasındaki ilişkiyi dün gerçekleştirdiği zirvede masaya yatırdı.

Haberin Devamı

SABRİ Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) tarafından dün gerçekleştirilen ‘2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’nin bu yılki teması, ‘Her şey daha iyi bir yaşam için’ olarak belirlendi. Zirvenin ilk bölümü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açılış konuşmasının ardından bilimsel mesajlara ayrıldı.
Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra, Loughborough Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ronald Maughan ve Leeds Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Edward Blundell’in katıldığı zirvede uluslararası camiada yapılan son dönem çalışmalar paylaşıldı.
Obeziteyle diyabeti bağlayan ilk geni bularak dünya tıp literatürüne adını yazdıran Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, konuşmasında son 2o sene içinde yüzlerce laboratuvarda yapılan çalışmaların, şişmanlık ve diyabet gibi kronik metabolik hastalıkların temelinde yatan mekanizmaların hücresel stres ve metabolizmayı entegre eden bir platformdan etkilendiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Sabri Bey karşıydı ama...

ZİRVEDEN bir gün önce basın mensupları ile bir araya gelen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker “Belirtmek isterim ki; Sabri Bey sağlığında adına vakıf kurulmasına karşıydı. Fakat pek çok vakıfta görev almıştı. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarında beni de görevlendirmişti. Konusunu uygun bulduğumuz Sivil Toplum Kuruluşlarını da desteklememizi tavsiye ederdi. Bizim ana konumuz olan Gıda Bilimi konusunda böyle bir çalışmayı kendisinden sonra aile olarak başlattık. SÜGAV çocuklar için de proje yapıyor. Çocuklar konusunda bilhassa çok duyarlıyız. Çocukları sanat olsun spor olsun pek çok alanda destekliyoruz. SÜGAV’la çocuklarımız yemekte denge meselesini öğreniyor” dedi.
Beslenme ve sağlık konusunu önemsediklerini belirten Murat Ülker, konuyu sadece yerel değil global düzeyde de ele aldıklarına dikkat çekti. Ülker, “Gıda güvenliği konusunda yerel ve uluslararası otoritelerin kurallarına uyarız. Dünyadaki bilimsel gelişmeleri izleriz. Bu bilimsel gelişme ve çalışmaları destekleriz. Aslında basitçe söylersek; Dengeli beslenme ve fiziksel aktiviteyi teşvik ediyoruz. Sadece Türkiye’de değil dünyadaki üretim şirketlerimize de kalite seferberliğini taşıyoruz, geçtiğimiz hafta bu iş için Mısır ve Suudi Arabistan’daydım. Hem dünyada hem Türkiye’de tüketicinin hem ağız tadını hem de sağlığını gözetiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sabri Ülker Ödülü Bayramoğlu’na

MERHUM Sabri Ülker anısına, araştırma ve eğitim programlarının desteklenmesi hedefi doğrultusunda bu yıl ilk kez düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibini buldu. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker 100 bin liralık ödülü Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Gülay Bayramoğlu’na verdi.

Vakıf 1 milyon çocuğa ulaştı

ZİRVENİN açılışında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Vakıf tarafından Türkiye’nin 10 ilinde, 500 ilkokulda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirilen Yemekte Denge eğitim programıyla ilgili bilgileri paylaştı ve “Proje bugüne toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaştı” dedi. Ülker’in verdiği bilgilere göre Yemekte Denge projesi Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projesi olması hedefiyle hazırlandı. Yemekte Denge Eğitim Projesi İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu 10 ilde gerçekleştriliyor. Proje, çocuklara, “Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin” mesajı veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!