Her basket maçında 25 kişi 300 kilo taşıyan sedyeyle hazır bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Her basket maçında 25 kişi 300 kilo taşıyan sedyeyle hazır bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2010 00:00

Türkiye’de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nda sağlık hizmetlerine 200 bin liraya yakın harcama gerçekleştiriliyor. Her maçta 2 ambulans ve 25 kişilik sağlık ekibi hazır bulunurken, 300 kilogram ağırlık taşıyabilen sedyeler de dikkat çekiyor.

DÜNYA Basketbol Şampiyonası’nın sağlık hizmetlerine 200 bin lira harcanıyor. Her maç 2 ambulans ve 25 kişilik sağlık ekibinin hazır bulunduğu turnuvada tuvalet ve gıda kontrolleri de yapılıyor. FIBA’nın belirlediği standartlar çerçevesinde yapılan kontroller de tuvalet temizliği ve gıda sağlığı öne çıkıyor. 130 bin dolar değerindeki ambulanslar ve 300 kilogram ağırlık taşıyabilen sedyeler turnuvada öne çıkıyor. Salondaki büyük çaplı olaylara acil müdahale için de maç esnasında çevrede 8’e yakın ambulans hazır bulunuyor. Turnuvanın sağlık hizmetleri için 6 ayda hazırlandıklarını dile getiren Acıbadem Mobil Sağlık Genel Müdürü Özgür Turgay, turnuva ile ilgili çalışmaları şöyle anlattı: “Bu tür organizasyonlarda sadece ambulansı spor salonuna koymak yeterli değil. Bu konuda uzun süre çalışmak gerekiyor. Organizasyon ekibiyle birlikte hareket ettik. Ambulansların bulunduğu nokta, giriş çıkış kapıları, acil müdahale noktaları ve daha bir çok konuda çalışmalar yapıldı.”

20 kişilik ekip

Her maç 20 kişilik sağlık ekibinin spor salonlarında hazır bulunduğunu açıklayan Özgür Turgay, şu bilgileri verdi: “Acil durumlarda ambulansın izleyeceği yolları çizdik. Bunun dışında spor salonu çevresinde 8 ambulansta hazır bulunuyor. Ayrıca salonda bulundurulan kilogramlarca buzu korumak da çok önemli. Bunları hem sporcular hem hakemler hem de taraftarlar için hazır bulunduruyoruz. Sedyelerin potansiyeli ise 300 kilogram ağırlığı taşıyabilecek konumda. Bunlar bizim için çok önemli detaylar. Bu konuda FIBA’nın kriterlerine de uygulamamız gerekiyor.”

Konserler de var

Bu tür organizasyonları daha önce de düzenlediklerini anlatan Özgür Turgay, şunları dile getirdi: “İstanbul’da düzenlenen UEFA Finali’nin sağlık hizmetlerini de organize ettik. Bunun yanı sıra konser ve diğer organizasyonlarda da görev aldık. Spor karşılaşması, konser, organizasyon gibi etkinliklerde alınan önlemler farklı oluyor. Çünkü bazı organizasyonlar da seyirci sayısı ve yaralanma riski daha düşük kalıyor.”

Sahne arkasında solunum cihazı kullanan sanatçı var

KONSER organizasyonlarında bazen sanatçılar için de hizmet verdiklerini anlatan Özgür Turgay, şu bilgileri verdi: “Bazı konser organizasyonlarında sanatçıların da sağlık hizmetine yardımcı oluyoruz. Rahatsızlığı bulunan sanatçılar için özel bir ekip tahsis ediliyor. Sahne arkasında oksijen almak isteyen sanatçılar da bulunuyor. Bunlar için de özel çalışmalar yapıyoruz. Konser alanlarında çalışmakta kolay olmuyor.”

Rakamlarla mobil sağlık hizmeti

Salon içerisinde her maçta 2 ambulans bulunuyor.
20 kişilik sağlık ekibi salonda görev alıyor.
Her salonda toplam 2 adet revir hazırlandı.
Salondaki ambulansların değeri 130 bin dolar.
Sedyeler 300 kg ağırlık taşıyabiliyor.
Salon dışında 8 ambulans hazır bekliyor.
Ek sağlık ekibi 10 dakikada salona ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!