Hem yıka hem kurut musluk

Güncelleme Tarihi:

Hem yıka hem kurut musluk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 00:00

İngiliz tasarımcı James Dyson, elleri yıkadıktan sonra kurutan bir musluk geliştirdi. Her lavaboda kullanılabilecek armatürün, birkaç yıl içinde seri üretimine geçilecek.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin Sir unvanına sahip mucidi James Dyson, vakumlu elektrik süpürgesi ve pervanesiz vantilatörden sonra, şimdi de elleri yıkarken aynı zamanda kurutan bir ‘musluk’ geliştirdi. Alışveriş merkezlerinde kullanılan ‘Airblade’ el kurutma makinesinin de mucidi olan Dyson, muslukla kuruma makinesini birleştirecek. Alışveriş merkezlerinde insanların kurutma makinesi başında su damlayan elleriyle sıra beklediğini farkettikten sonra bütün temizlik işini ‘lavaboda’ halletmeyi hedefleyen Dyson, ABD’ye resmi patent başvurusunu yaptı.

TEMİZLİK LAVABODA BİTECEK

Tamamen sensörlerle çalışan armatür, önce suyu boşatıyor. Daha sonra yıkanan eller, düz bir şekilde tutulduktan sonra, diğer sensör ellerin kurutulması gerektiğini anlayarak musluğu kapatıyor ve basınçlı sıcak havayla ellerin üzerindeki suyu itiyor. Bu sayede elini yıkayan bir kişi, lavaboda hem yıkama hem de kurutma işletmini gerçekleştirebiliyor. BÖylece ıslak ellerden damlayan sular, tuvaletin zemininde oluşan kirliliği de engelliyor.

Haberin Devamı

KOMPAKT VE UYUMLU

Dyson’un bu fikrini uygulayan bazı fast-food restoranları mevcut ancak buradaki sistem biraz daha farklı çalışıyor. Duvarın içine açılan delikten elini sokan çalışan, sıcak su ile elini yıkadıktan sonra, kenarlardan duran kurutma makinesi işlemi tamamlıyor. Fakat bunun daha kompakt ve herkesin lavabosunda kullanabileceği bir forma sokan Dyson sistemi birkaç yıl içinde satışa sunmayı planlıyor.

Pervanesiz vantilatör yaptı

EN verimli elektrik süpürgesini üreterek adını endüstri
tarihine yazdıran James Dyson, son 50 yılın en büyük mucitleri arasında
gösteriliyor. 2.3 milyar dolarlık servete sahip olan Dyson, ilk olarak torbasız
elektrik süpürgesini geliştirdi. Dyson daha sonra, alışveriş merkezlerinde
kullanılan ve tek bir hareketle ellerin kurutulmasını sağlayan Airblade’i ortaya
çıkardı. Markanın en büyük yeniliği ise 2010 yılında tanıttığı pervanesiz vantilatör oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!