Hem yatırıyor, hem yönetiyor

Güncelleme Tarihi:

Hem yatırıyor, hem yönetiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 20:13

2016’da 220 milyon Euro’luk yatırım hedefleyen Bosch, ‘Türkiye ve Ortadoğu Genel Merkezi’ni İstanbul’da açtı. Bosch Yönetim Kurulu Üyesi olan Uwe Raschke, “Son 5 yılda Türkiye’ye 1 milyar Euro’nun üzerinde, geçen yıl ise 300 milyon Euro tutarında yatırım yaptık. Bosch Türkiye’nin, Ortadoğu bölgesinin yönetimini üstlenmesi de verilen önemin bir göstergesi” dedi.

Haberin Devamı

YIL sonuna kadar Türkiye’de 220 milyon Euro yatırım hedefleyen Bosch, Türkiye’yi bölgesel merkez yaptı. Orta Doğu’daki 16 ülkenin de yönetim sorumluluğunu üstlenen Bosch Türkiye, İstanbul Küçükyalı’daki yeni genel merkezini açtı. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, “Türkiye’de 100 yılı aşkın geçmişimizde olduğu gibi bu ülkenin gelecek potansiyeline güven duyuyoruz. Türkiye’deki yatırımlarımızı artırarak, varlığımızı daha da pekiştirmek istiyoruz” dedi. Bosch Türkiye’nin sorumluluk alanının genişlemesine paralel olarak, Türkiye’de bugüne kadar farklı lokasyonlarda çalışan Bosch birimleri de yeni merkezde aynı çatı altında buluştu. 

ÖNCÜ OLACAĞIZ

Türkiye’nin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Steven Young, şu değerlendirmeyi yaptı: “2015 yılında toplam satış gelirimiz yüzde 9 artışla 3.4 milyar Euro’ya yükseldi. 2.1 milyar Euro’luk ihracatımızla yine Türkiye’nin önde gelen ihracatçı şirketleri arasında yer alıyoruz. Bu veriler de gösteriyor ki, Bosch’un Avrupa’daki büyümesinde önemli pay sahibiyiz. Bölgemizdeki büyüme için itici güç oluyoruz. Bosch Türkiye’nin başarısının ardında inovasyon gücü yatıyor. Türkiye’deki 4 Ar-Ge merkezinde 537 kişi çalışıyor, 97 ülkeye Ar-Ge ihracatı gerçekleştiriliyor. Başta Avrupa ve ABD olmak üzere tüm dünya ‘Endüstri 4.0’ atılımını konuşmaya başladı. Türkiye’deki faaliyetlerimizde Endüstri 4.0 ile özel olarak ilgileniliyor ve bu konuda Türk sanayisinde öncü olmayı hedefliyoruz” dedi.  

Haberin Devamı

1 MİLYAR EURO OLDU

Bosch Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Uwe Raschke, “Türkiye, Bosch Grubu’nun gelecek planları açısından büyük önem verdiği bir ülke. Türkiye’de istikrarlı bir çizgimiz var. 5 şehirde, 8 üretim üssü ve 4 Ar-Ge merkezimizle faaliyet gösteriyoruz. 16 bin 600 çalışanla Avrupa’da, Almanya’dan sonra ikinci sırada Türkiye geliyor. Burada büyümeye devam ediyoruz. Son 5 yılda Türkiye’ye 1 milyar Euro’nun üzerinde, geçen yıl ise 300 milyon Euro tutarında yatırım yaptık. Bu rakam, globalde Almanya, Çin ve Amerika’dan sonraki en büyük yatırım rakamımız. Bosch Türkiye’nin, Ortadoğu bölgesinin yönetimini üstlenmesinin de Bosch Grubu’nun stratejik büyüme ve yatırım planlarında Türkiye’ye verilen önemin bir göstergesi” dedi.

Haberin Devamı

‘BÖLGESEL MERKEZ’  TEŞVİKİ GELİYOR

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Genel Merkezi’nin açılışına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Hükümet olarak bölgesel merkezlerin Türkiye’de, İstanbul’da kurulmasına yönelik özel bir çalışma içindeyiz. Bölgesel merkezini Türkiye’de kuran global şirketlere vergi avantajı ve vergi teşviği getireceğiz” dedi. Işık, bölgesel merkezlerin İstanbul’da kurulması için istekli olduklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Türkiye dünyanın tam merkezinde. Bu bölge, dünyanın hakikaten en önemli merkezlerinden biri. Bu açıdan Türkiye’deki bir operasyonla, çok rahatlıkla Balkanlar’a, Kafkaslar’a, Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’ya ulaşmanız mümkün. Bu anlamda Bosch’un bu stratejik adımının, şirket açısından da bölge açısından da son derece önemli olduğunu düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!