Güncelleme Tarihi:
Hamidiye Kaynak Suları AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, Gıda İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği öncülüğünde yapılan, denetim ve çalışmalar çerçevesindeki tetkikler sonucunda, “helal gıda prensiplerine' uygun faaliyetler yürüten firmalara bu belgelerin verildiği belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen, Helal Gıda Sertifikası'na layık görülen Hamidiye Kaynak Suları Genel Müdürü Kenan Kılıç, üreticilerin ve satıcıların temel görevlerinin, müşterilerinin inançlarına ve sağlıklarına uygun ürün üretme ve doğru etiket bilgileri ile bilgilendirme zorunluluğu olduğunu ifade etti.
Kılıç, tüketicilerin inançlarına uygun ürünleri marketlerden kuşkusuz ve güvenli bir şekilde tercih edebilmesinin sağlanabilmesi için, gerek kamu sektörünün, gerek özel sektörün, gerekse sivil toplum kuruluşlarının konuya duyarlı olmaları gerektiğini dile getirdi.
“2 TRİLYON DOLARLIK BİR POTANSİYEL OLDUĞU KONUŞULMAKTA”
Helal Sertifikalı ürünlerin, bugün dünyada parlayan ve yükselen bir trend göstermekte olduğunu dile getiren Kenan Kılıç, şunları kaydetti:
“Müslüman nüfusunun azınlıkta olduğu Amerika ve Avrupa ülkelerinde bile yoğun bir Helal Sertifikalı ürün pazarı oluşmakta, büyük market zincirleri market raflarında 'Helal Sertifikalı' standartlar oluşturmaktadırlar.
Birçok İslam ülkesinde ise 'Helal Sertifikasız' ürünlere gümrük kapıları kapatılmaktadır. Dünyada helal gıda pazarının 2 trilyon dolarlık bir potansiyeli olduğu konuşulmakta. Yapılan araştırmalara göre, şu andaki talebin sadece yüzde 14'ünün karşılanabildiği gerçeği karşısında, nasıl devasa bir pazarla karşı karşıya kalındığı göz ardı edilmemelidir.
Helal Sertifikalı ürün pazarında yapılacak akıllı hamleler hem iç piyasada hem de dış piyasada önemli girdi kazanımlarını beraberinde getirecektir.Bir zamanlar konuşulması dahi tabu gibi kabul edilen bir konuda böylesine mesafe katedilmesi sektörümüzdeki tüm şirketler için bir fırsattır. Özellikle bizim sektörümüzdeki tüm firmaların helal gıda prensiplerini benimsemeleri ve bu belgeye sahip olmak için uğraş vermeleri gerekir.”
“Helal Gıda Sertifikası” ile insanların, gıda maddeleri, kozmetik, ilaç ve temizlik ürünleri başta olmak üzere, günlük hayatta kullanabileceği bütün ihtiyaç maddeleri hakkında bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.