Hazır giyim ihracatında hedef 40 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Hazır giyim ihracatında hedef 40 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 07:00

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ile İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) işbirliğinde düzenlenen IFCO - İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın salı günü gerçekleşen açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ile İTO Başkanı Şekib Avdagiç katıldı.

Haberin Devamı

Bu yıl için belirlenen 23 milyar dolarlık ihracat hedefine de katkı sunması beklenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, sektörün orta vadede 40 milyar dolar hedefini yakalamak istediğini vurgulayan Varank, “Firmalarımızın azmi ve fuarlara katkılarıyla hedeflerimizi yakalayacağımıza şüphemiz yok. Sizler de mütevazi olmayın, başarılarınızı her ortamda dile getirin. Tekstil sektörü şu an dış ticaret fazlası veren, en önemli sektörlerin başında geliyor. Tekstili, konfeksiyonu bitirirsek bu istihdamı nasıl sağlayacağız? Seramik sektöründe İtalya akla gelirken şimdi Türkiye akla geliyor.

Hazır giyimde de nasıl İtalya konuşuluyorsa, şimdi de Türkiye konuşulacak buna inanıyoruz. Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma yatırım yapmamız, sektörlerimizi dönüştürmemiz lazım. Sanayicimizin her zaman yanındayız” değerlendirmesini yaptı. Mustafa Gültepe ise şartların değişmemesi halinde hazır giyim sektörünün 23 milyar dolarlık ihracatı yakalayacağını belirterek, “Sektörümüz, son 2.5-3 yıl içinde istihdamını yaklaşık 100 bine artırdı. Pazar çeşitlendirerek, hem Türkiye’nin ihracatını hem hazır giyim ihracatını farklı noktalara taşıyacağız” dedi. İTO Başkanı Avdagiç ise “23 milyar dolarlık ihracat hedefini aşacağımıza ve Türk iş dünyası olarak sıkıntılı dönemleri aşacağımıza eminiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!