Hazine sukuk ihracını sevdi

Güncelleme Tarihi:

Hazine sukuk ihracını sevdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 00:00

Hazine Müsteşarlığı eylül ayında dolar cinsi gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk sukuk ihracının ardından TL cinsi sukuk (kira sertifikası) ihracına çıkarken; ihraca katılım bankalarının ilgi göstermesi bekleniyor.

Hazine 3 Ekim’de 1.6  milyar lira nominal tutara kadar iki yıl vadeli, altı ayda bir kira ödemeli kira sertifikası ihraç edeceğini açıkladı. Kira sertifikaları, 2 yıl vadeli 6 ayda bir kira ödemeli olarak ihraç edilecek. İlgili tahvil 3 Nisan 2013 ve 2 Ekim 2013, 2 Nisan 2014’te kira ödemesi gerçekleştirecek; vade sonu olan 1 Ekim 2014’te hem kira sertifikası bedeli hem de kira ödemesi birlikte gerçekleştirilecek. Kira sertifikaları, taşınmaz satış bedeli üzerinden altı ayda bir dönemsel yüzde 3.70 kira getirisi elde edecek.
Riski yok, cazibesi çok
Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser yaptığı açıklamda, “Katılım bankalarının beklediği bir enstrüman. Hem ikincil elde alınıp satılabilmesi hem de sermaye rasyosu olarak sıfır risk olması katılım bankaları açısından çok cazip” dedi.Albaraka Türk’ün yanı sıra, Bank Asya KuveytTürk ve Türkiye Finans katılım bankacılığı alanında faaliyet gösteriyor. Bankacılar, ihracın katılım bankaları için bir diğer önemli özelliğinin ise, Merkez Bankası ile yapılan açık piyasa işlemlerinde (APİ) TL cinsi sukuk tahvillerinin de kullanabilecek olmasını gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!