Hazine mali sektör reformunda kararlı

Güncelleme Tarihi:

Hazine mali sektör reformunda kararlı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hazine yetkilileri bankaların itirazına rağmen mali sektör reformunda geri dönüş olmayacağını söylediler. Cuma günü Bankalar Birliği ile taslağı madde madde tartışacaklarını kaydeden Hazine yetkilileri, ‘‘Bu reformu çıkarmak zorundayız. Doğal olarak kimse daha fazla disiplin istemiyor ama makro açıdan bakıldığında buna ihtiyaç var’’ dediler.

Bankaların karşı çıkmasına ve bu dönemde böyle bir düzenlemenin gündeme getirilmemesini istemelerine rağmen, Hazine Müsteşarlığı ‘‘Mali sektör reformu’’nda ısrarlı gözüküyor.

Önceki gün Bankalar Birliği Başkanı Ünal Korukçu, Hazine'nin hazırladığı taslak üzerine oluşturdukları görüşleri Müsteşar Yener Dinçmen'e iletti. Korukçu ile Dinçmen'in yaklaşık 1,5 saat boyunca bu taslağı konuştukları öğrenilirken, ‘‘Cuma günü, tek tek madde bazına inilerek Hazine'de Bankalar Birliği'nin hazırladığı eleştirilerin tartışılmasının kararlaştırıldığı’’ öğrenildi.

Bilgi veren Hazine yetkilileri bankaların bu dönemde böyle bir taslağın uygulamaya konmamamasını istedikleri hatırlatıldığında, ‘‘Olmaz öyle şey. Doğal olarak kimse daha fazla disiplin istemiyor ama buna ihtiyaç var’’ dediler.

TARTIŞMAYA HAZIRIZ

Hazine'nin, Dinçmen'in de katılacağı toplantılarda Cuma gününe kadar Bankalar Birliği'nden gelen görüşleri değerlendireceğini kaydeden bir yetkili, ‘‘Bazı maddelerde hukuksal hatalar olabilir, bazı maddelerde teknik hatalar, tartışmalı hükümler olabilir. Hepsini tartışırız, uzlaşırız’’ dediler.

Eleştiriler oldu diye mali sektör reformundan vazgeçmelerinin sözkonusu olamayacağını kaydeden Hazine yetkilileri, bankaların fazla buldukları bazı ceza hükümlerinin de yumuşatılabileceğini kaydettiler.

Bankalar Birliği ile de oturup tartıştıktan sonra bir anlaşmaya varacaklarına ve üzerinde anlaşmaya varılan ortak bir metin çıkarılabileceğine inandıklarını kaydeden Hazine yetkilileri, bu reformu çıkarmakta kararlı gözüküyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!