Hayır yatırımı yapın, varlık öbür tarafa gitmez

Güncelleme Tarihi:

Hayır yatırımı yapın, varlık öbür tarafa gitmez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2004 01:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de 139 temel atma törenine katıldıktan sonra yapılan ‘Birinci Kayseri Hayırseverler Zirvesi’ndeki konuşmasında, Türkiye’nin en önemli sorununun yüksek faizle borçlanma olduğunu belirterek, ‘Faiz belasından kurtulmak istiyoruz’ dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nn en önemli sorununun yüksek faiz ve bu faizler nedeniyle alınan borçların yüksek geri ödemesi olduğunu belirtti. Erdoğan, ‘Faiz belasından kurtulmak istiyoruz’ dedi.

Önceki gün Kayseri’de düzenlenen ‘Birinci Kayseri Hayırseverler Zirvesi’nde konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin geçen yıl aldığı borçların karşılığında 40 milyard olar faiz ödediğini belirterek, ‘Bu çok yüksek bir rakam. Bu rakam, ödenen vergilerden, devletin elde etitği vergi gelirinden fazla. Biz faiz belasından kurtulmak istiyoruz’ dedi. Erdoğan, Türkiye’nin vergi gelirlerininyüzdre 30-40’ı kadar faiz ödemeye başlaması halinde hızla toparlanacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, Türkiye’de faizlerin hálá yüksek olduğunu, kısa süre için faiz oranlarının yüzde 20’nin altına gelmesinin yararlı olacağını da belirtti.

Kayseri’de 139 temel atma törenine katılan Erdoğan, Erciyes Üniversitesi Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi binasının açılışında da yer aldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, eğitime yapılan yatırımların önemine değindi.

‘Birinci Kayseri Hayırsever Zirvesi’nden önce yine Kayseri’de, Kadir Has Kongre Merkezi’nin temel atma törenine katılan Başbakan Erdoğan, bu törende çok ilginç bir övgü aldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, kongre merkezlerinin çağdaşlaşma ve modernleşmenin önemli merkezleri olduğunu söyledi.

Sağladığı katkılardan ötürü işadamı Kadir Has’a teşekkür eden Başbakan Erdoğan, ‘Elinde imkanı olan, varlığı olan işadamlarımız, bunları öbür dünyaya götüremeyeceklerini bilsinler, hayır yatırımları yapsınlar’ dedi.

Hizmetlerinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Kadir Has da bu hizmetlerinin bitmeyeceğini, öldükten sonra da vasiyeti gereği devam edeceğini söyledi. ‘Kadir Has olarak Başbakan’ı methetmek mecburiyetindeyim’ diyen Has, şunları söyledi:

‘Çünkü Başbakan büyük adam, otoriter, çalışkan, dürüst adam, geceleri uyumayıp çalışıyor. Toplantılarda uykusu geliyor, başı önüne düşüyor. Bu kadar çalışmasını istemiyorum, çok acıyorum. Ben üzülüyorum, birden bire her şeyi halledemezsiniz. Yavaş yavaş herşeyi halledin. Sizden önce Ecevit Hükümeti geldi, memleketi batırdı. Bütün milletin ümidi Tayyip Erdoğan bu pisliği temizleyecek ve Türkiye’yi kalkındıracak. AB’yi ele aldınız, gece gündüz onun bunun ağız kokusunu çekiyorsunuz.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!