Hayatımız oyun

Güncelleme Tarihi:

Hayatımız oyun
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 01:04

AKILLI telefonlar, oyun konsolları ve sosyal ağlar derken hayatımız ‘oyun’ olmaya başladı.

Haberin Devamı

Geliştirilen oyun teknolojileriyle joystickler yerine hareket sensörleri kullanıllıyor. Tuvaletlerde de oyun oynanılan yeni bir döneme giriyoruz.

HIZLA gelişen teknolojiyle oyun sektörü de yeni bir döneme girdi. Tüketiciler artık hayatlarının her anında oyun oynamaya başladı. İşte, evde, yolda hatta tuvalette... Oyunlar çocukların egemenliklerinden çıkıp yetişkinlerin de eğlencesi olmaya başladı. Yapılan araştırmalara göre bundan 10 yıl önce oyun oynayanların yaş ortalaması 18 iken, şimdi ise bu rakam 35’e kadar yükseldi.

GÖZDEN DÜŞTÜ

Oyun sektöründe yeni bir dönemin kapıları açılırken oyunseverlerin daha keyifli zaman geçirmesini sağlayan yeni teknolojiler, hız kesmeden geliştirilmeye devam ediyor. Akla gelen ilk teknolojiler arasında oyun konsollarına bağlanabilen aksesuvarlar yer alıyor. Hareket algılamaya yarayan özel kamera sistemleriyle artık ‘joystick’ler bir kenara atılıyor. Kullanıcılar, vücutlarını hareket ettirerek oyunlarda gerçekte olduğu gibi kontrol edebiliyor. Microsoft Xbox One, Sony Playstation 4 ve Ninteno Wii U gibi oyun konsolların-da kullanı-labilen özel kameralarla spor yapmak veya silahla düşmanlara saldıra-bilmek mümkün. Konsollara eklenen arttırılmış gerçeklik (augmented reality) teknolojisi ise oyunlara eklenen yeni özelliklerle eğlence kat sayısını arttırıyor.

TUVALETTE BİLE OYUN

Buna ek olarak oyun konsolları için özel olarak geliştirilmiş gitar, mikrofon ve spor aletleri gibi aksesuvarlar, kullanıcıların gerçekte olduğu gibi oyunlarda yer almasını sağlıyor. Guitar Hero serisi, F1 ve Wii Fit gibi oyun serileri dikkat çeken oyun aksesuvarları arasında yer alıyor.
Yeni dönemde oyun kavramı artık evler için tasarlanmış konsolların ötesine geçmeye başladı. Bu anlamda dünyadan ilginç örnekler gelmeye başlıyor. İngiltere merkezli ‘Captive Media’ tarafından geliştirilen yeni teknoloji pisuvarlarda bile oyun oynanabilmesini sağlıyor. Restoranlarda uygulanmaya başlayan sistemle, hareket sensörüyle çalışıyor. Oyunun kahramanı olan penguenler kullanıcıların kafa hareketiyle çalışıyor. Yaklaşık 30 saniye kadar süren oyunda, puanlar toplanarak kullanıcılar arasında birinci seçiliyor. Öte yandan akıllı telefonlar ve tabletler için geliştirilmiş oyunlar kullanıcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Direksiyon veya bir oyuncak bir silaha yerleştirilen akıllı cihazlar, eğlence kat sayısını arttırıyor.

OYUN DÜNYASI

Haberin Devamı

South Park tam not aldı

ÜNLÜ televizyon dizisi ‘South Park’ın geçen aylarda piyasaya sürülen oyunu ‘South Park: The Stick of Truth’ oyunseverlerden tam not aldı. Ubisoft tarafından geliştirilen oyun, PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarında oynanabiliyor.

HAFTANIN TRENDİ

Haberin Devamı

Arkadaş olacak robot

WOWWEE tarafından geliştirilen ‘MiP’, son kullanıcılarla buluşacak ilk robotlardan biri olmaya hazırlanıyor. İki tekerlekli olan MiP, akıllı telefonlarla ve el hareketlerini kontrol edilebiliyor. Mayıs ayında satışa çıkacak robotun fiyatı ise 100 dolar.

UYGULAMA

360 derecelik ‘selfie’ dönemi
OSCAR Ödülleri’nde yıldızların kendini çekmesiyle daha da popüler olan ‘selfie’ pozlarına yeni bir tarz daha geliyor. ‘Selfie360’ adındaki uygulama kullanıcıların 360 derecelik selfie çekmesini sağlıyor. Uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.

İŞ YERİNDE ÇALIŞIRKEN RAHATLATIYOR

İş yerlerindeki çalışma sandalyelerinde masaj minderleriyle çalışırken 10 dakikada rahatlayabilmek mümkün.

Haberin Devamı

Marka Oregon Scientific Medisana Homedics Beurer
Model WS912 88931 CBS-1000 MG 260 Shiatsu
Masaj noktası 3 3 2 2
Isıtma Var Yok Yok Yok
Fiyat 330 TL 519 TL 529 TL 549 TL

*Yaklaşık Türkiye satış fiyatlarıdır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!