Havalı rekabet

Güncelleme Tarihi:

Havalı rekabet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2014 01:07

ASKERİ alanda kullanılmak üzere geliştirilen insansız hava araçları artık bir hobi malzemesi haline dönüşüyor. ‘Drone’ olarak yeni adını alan bu cihazlar, havadan yaptığı çekimlerle dikkatleri üzerine topluyor.

Haberin Devamı

İLK olarak askeri alanlarda kullanılmaya başlayan insansız hava araçları, artık 7’den 77’ye herkesin oyuncağı veya hobisi haline dönüşmeye başladı. Teknolojinin tüm imkanlarından faydalanan ‘drones’ adındaki bu cihazlar, her ne kadar bir oyuncak bir helikopter gibi görünse de aslında çok daha fazla özellikler yer alıyor. Bu da hobi amaçlı olarak kullanılan insansız hava araçlarının kullanıcılara farklı deneyimler sunmasını sağlıyor.

HAVADAN KAYIT

Droneslarda yer alan özellikler arasında yüksek çözünürlüklü video kaydı bulunuyor. Havadan, HD veya Full HD video çekimi yapabilen dronelar, artık güvenlik, tarım veya sinema gibi farklı sektörlerde kullanılıyor. Örneğin, büyük bir alandaki güvenliği sağlamaya çalışan şirketler, bu cihazlarla saniyeler içerisinden çok uzaktaki bir noktadaki kameralar aracılığıyla görüntüleyebiliyor. Veya kuşbakışı bir açı yakalamak isteyen film yönetmenleri kısa bir zamanda istediği görüntüyü elde edebiliyor. Buna ek olarak en doğru konumu bulabilmek için ise bazı drone modellerinde GPS özelliği var. Bu da kullanıcıların cihazı uçurdukları bölgeyi harita üzerinden görüntülenmesini sağlıyor. Cihaz düştüğündeyse bu haritalar üzerinden bulunabiliyor. Öte yandan bazı drone modellerinde akıllı telefon veya tabletten kontrol özelliği de bulunuyor. Akıllı cihazlara indirilecek uygulamalarla dronelarla Wi-Fi bağlantısı kuruluyor ve böylece tüm kontroller yapılabiliyor. Cihazların uçuş menzilleriyse batarya kapasitesine göre değişiyor.

Haberin Devamı

Parrot
Model: AR.Drone 2.0 Elite Edition
Fiyat: 1100 TL
Özellikleri: AR.Drone, yeni modeliyle dikkat çekiyor. 2 farklı kameraya sahip olan model, iPhone ve iPad’lerle kontrol edilebiliyor. Arttırılmış gerçeklik teknolojisini de kullanabilen cihaz, 6 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor.

Walkera
Model: QR X350 Quadcopter
Fiyat: 2300 TL
Özellikleri: Profesyonel model olan Walkera, uzun menzili ve yüksek irtifasıyla dikkat çekiyor. Havada 15 dakika kalabilen cihaza isteğe bağlı olarak kamera takılabiliyor. Kullanıcılar amaçlarına uygun kamera modellerini kullanabiliyor.

Haberin Devamı

DJI
Model: Phantom
Fiyat: 1700 TL
Özellikleri: Dört pervanesi ve özel bir kumandaya sahip olan DJI Phantom, drone hobisiyle uğraşmak için ideal bir seçenek. Kullanıcılar isteğe bağlı olarak kamera takabilmesinin yanı sıra GPS özelliğiyle harita üzerinden takip sağlayabiliyor.

Ladybird
Model: FPV
Fiyat: 700 TL
Özellikleri: Amatör kullanıcıları için geliştirilen model, küçük tasarıyla dikkat çekiyor. Hemen hemen avuca sığabilecek bir boyuta sahip modelin kumandası üzerinde 3.5 inçlik ekranı bulunuyor. Ekranla yapılan çekimler takip edebiliyor.

HAFTANIN TRENDİ
Ateşi ‘cep’ten ölçüyor
AKILLI telefonlara takılan aksesuvarlar, günlük hayatta kullanılan eşyaların yerine geçebiliyor. ‘Kinsa’ tarafından geliştiriken akıllı termomtere, iPhone’un ses girişi yuvasına monte oluyor ve kullanıcıların ateşini ölçebiliyor. Özellikle çocuklu aileler arasında popüler olan Kinsa, 25 dolar fiyatla satılıyor.

Haberin Devamı

OYUN DÜNYASI
Oyunseverlerin
yeni hastalığı
19 yaşındaki Gabriele Cirulli tarafından geliştirilen ‘2048’ adındaki yeni mobil oyun, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. ‘Sudoku’ benzeri olan oyunun amacı, her boşlukta 2048 sayısına ulaşmak. Ücretsiz olarak indirilebilen oyun, iOS ve Android cihazlarda oynanabiliyor.

UYGULAMA
Fotoğraflardan
para kazandırıyor
INSTAGRAM, Facebook veya Twitter gibi uygulamalardan paylaşılan fotoğrafların maddi bir karşılığı olmuyor. Ancak EyeEm adındaki uygulama akıllı telefonlarla çekilen fotoğrafların satılmasını sağlıyor. Ücretsiz olarak indirilebilen EyeEm, iPhone ve Android işletim sistemli telefonlarda kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA
Hem kulaklık
hem de MP3 çalar
KULAKLIKLARLA müzik dinlemeyi seven kullanıcılara yeni seçenekler sunuluyor. Artık MP3 çalarlar, kulaklıkların içine giriyor. Bu cihazlar sayesinde sadece kulaklıklarla müzik dinleyebilmek mümkün oluyor.

Marka Sony Philips Piranha Ritmix
Model NWZ-WH505 GoGEAR Action Nook RT 650
Hafıza 16 GB 4 GB SD kart SD kart
Batarya ömrü 20 saat 12 saat 12 saat 8 saat
Fiyat 480 TL 120 TL 80 TL 40 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!